Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Çarpıcı Uyarı: 'İlkbahar Gelmeden Büyük Bir Depremle Karşılaşabiliriz!'

Tunceli ve Hakkari'de yaşanan ardışık depremlerin yankıları sürerken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli bir uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Çarpıcı Uyarı: 'İlkbahar Gelmeden Büyük Bir Depremle Karşılaşabiliriz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu genelinde artan gerilimle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Ercan, söz konusu gerilimin 7 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceği uyarısında bulundu.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ercan, özellikle İstanbul için yapılan uyarıların ardından 2023'ün son günlerinde Hakkari'de yaşanan depremlerin endişe verici olduğunu vurguladı. 31 Aralık'ta yaşanan 4.4, 3.5 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye dikkat çeken Ercan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Gerginlik Artıyor”

Afrika kıtasının Anadolu'ya yaptığı baskıya dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, ilkbahara kadar önemli bir deprem riski olduğunu belirterek uyardı. "Gerginlik her yerde artıyor" diyen Ercan, "Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Görüntü maalesef biraz böyle. Gerginliğin Anadolu'da bilhassa arttığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ercan, İstanbul için de endişe verici ifadeler kullandı. "Arka arkaya 4'ün üzerinde depremler olması insanı ürpertiyor. Anadolu gergin çok ve bu gerginlik her yerde artıyor. 2011 Van depreminde gerginlik Hatay'a doğru kaydı diye belirtmiştim ve bu Bitlis kenet kuşağının devamı Hakkari'ye doğru gidiyor. Buradaki fay uzun bir süredir suskun. Burada bir deprem boşluğu var. Deprem boşluğu ileride deprem olacak yerler anlamına geliyor. Şimdi Hakkari'de arka arkaya depremlerin olmuş olması doğrusu beni düşündürdü." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakmadan Geçme