1 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de birçok önemli gelişme yaşanacak. Bu yoğun gündemle birlikte Türkiye, hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok alanda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bugün Türkiye'de birçok önemli gelişme yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günü çeşitli etkinliklerle geçirecek. Sabah saatlerinde, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'ne katılacak ve resmi törenle Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'yi karşılayacak. Ardından, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla bir çalışma yemeğinde bir araya gelecekler.

Aynı gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de önemli toplantılar düzenlenecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek "Diplomat Akademisi Kampı Kapanış Dersi"ne katılacak ve daha sonra Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere bir araya gelecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2022 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporları'nı ele alacak. Ayrıca, enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda ele alınacak.

Ekonomi ve finans alanında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı'na katılacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantı özeti ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Dünya diplomasisinde ise Avrupa Birliği Liderler Zirvesi düzenlenecek. Bu zirvede, Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri bir araya gelerek önemli konuları ele alacaklar.

Spor dünyasında da heyecan devam ediyor. Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin play-off turu ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit, Ukrayna'nın SC Prometey takımına Romanya'da konuk olacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme