• Haberler
  • Siyaset
  • 15 Aralık'tan Sonra Belediye Başkan Adayları Netleşecek

15 Aralık'tan Sonra Belediye Başkan Adayları Netleşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın 2024 yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını 15 Aralık'tan sonra açıklamaya başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalarda, 15 Aralık sonrasında Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacaklarını belirtti. Erdoğan, Yunanistan gezisinin olumlu bir dönemi başlattığını ifade ederek, yurt dışı temaslarının hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

Yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atılmadığını ancak bu sefer durumun farklı olduğunu belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve kendi partisinden arkadaşlarının müşterek çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Erdoğan, büyükşehirlerden ilçelere kadar birçok konuda detaylı görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, 15 Aralık sonrasında belediye başkan adaylarının peyderpey açıklanacağını belirtti. Yapılan çalışmanın ardından alınacak kararın, 2024'e dair Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek netleştirileceğini ifade eden Erdoğan, sürecin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim stratejilerinin, meclis üyeliklerinden başlayarak bütün detaylarıyla planlandığını ve hafta içinde belirli bir neticeye varılacağını belirtti. Bu sürecin tamamlanmasının ardından, kararın Cumhurbaşkanlığı konseyine getirileceğini ve alınan karar doğrultusunda 2024 yerel seçimlerine hazırlıkların başlayacağını ifade etti.

Yapılan bu değerlendirmelerin ardından, Cumhur İttifakı'nın 2024 yerel seçim stratejisinin şekillenmesi beklenirken, aday açıklamalarıyla ilgili kamuoyu heyecanla beklemeye geçti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme