• Haberler
  • 2024 Emekli, Memur Maaş Zammı: Zam Tablosu Netleşiyor!

2024 Emekli, Memur Maaş Zammı: Zam Tablosu Netleşiyor!

Bu hafta içinde açıklanacak son enflasyon verisi ile beraber SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonları ilgilendirecek yeni emekli maaşı rakamları ortaya çıkacak.

Memur maaş zammı ile emekli maaş zammının netleşeceği 2024 yılı için geri sayım başladı. Yeni yıl ile birlikte işçi, işsiz, emekli, sosyal yardım alan hemen herkesimi ilgilendiren bir gelir artışı yaşanacak.

 

18 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren yeni zamma yönelik detaylar 3 Ocak tarihinde paylaşılacak. Bunun için 6 aylık enflasyon verisi üzerinden yapılacak hesaplama öne çıkıyor.

 

Son Enflasyon Verisi Bekleniyor!

 

İşçiler için uygulanan %49.11'lik artış emeklilere nasıl yansıyacak? sorusu gündemde sıcaklığını korurken gözler SSK ve Bağ-kur emeklilerine çevrildi. 2024 yılının ilk 6 ayı boyunca geçerli olacak yeni zamma yönelik tahminler gelmeye başladı.

 

Emekli Taban Aylığı Kaç TL Olacak?

 

Öte yandan 5 aylık enflasyon verisi net olarak %33.66'yı buluyor. 6 aylık verinin ise %38 ile %40 arasında değişmesi bekleniyor. Olası %40'lık bir artış 7.500 TL olan taban aylığını 10.000 TL seviyesine çıkaracak.

 

Bakmadan Geçme