Ev Sahibinin IBAN oyununu: Savcılık Bozdu!

Banka hesabını sözleşme bitti diyerek kapatan ev sahibinin başka ibanını bulan kiracı kirayı yatırmaya devam etti ve ev sahibinin oyununu bozdu.

Ev Sahibinin IBAN oyununu: Savcılık Bozdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fakat ev sahibi kiracısı hakkında “ıban'ımı ele geçirdi” iddiasında bulunarak “kişisel veri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan soruşturma başlatıldı.

Bunun üzerine savcılık dikkat çeken bir karara imza attı. Kiracının zorda kalmasını sağlamak için ev sahibinin banka hesabını bilerek kapattığını vurgulayan savcılık “ev sahibinin niyetinin iyi olmadığı anlaşılmıştır” diyerek takipsizlik kararı verdi.

Ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için yeni Yollara başvuruyor

Ev sahiplerinin yeni yöntemlerinden birisi de banka hesabını kapatarak kiracının ödeme yapmadığı gerekçesiyle tahliye davası açmak. Necla S., İstanbul Ümraniye'de 2021 yılının Kasım ayında Sıdıka B.’nin evini kiraladı. Kirasını düzenli olarak geçen Ekim ayına kadar ödeyen kiracı ev sahibinin 2023 yılının Ekim ayında banka hesabını sözleşmenin bittiğini belirterek kapatması üzerine kiracı ev sahibinin başka ıban'ını bularak ücreti oraya yatırdı ve ev sahibinin oyununu bozdu.

 

Bakmadan Geçme