• Haberler
  • Türkiye
  • 22 Aralık 2023 Cuma Hutbesi: 'müminlerin ebedi yurdu cennet'

22 Aralık 2023 Cuma Hutbesi: 'müminlerin ebedi yurdu cennet'

22 Aralık 2023 Cuma hutbesi Diyanet tarafından yayınlandı. Yeni haftada hutbede cennet konusu ele alınacak.

22 Aralık 2023 Cuma Hutbesi: 'müminlerin ebedi yurdu cennet'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

22 Aralık 2023 Cuma hutbesi Diyanet tarafından yayınlandı. Yeni haftada hutbede cennet konusu ele alınacak.

İşte hutbenin tamamı:

Muhterem Müslümanlar!

Dünya hayatı geçici bir imtihan yeridir. Bir gün gelir, ömür tamamlanır ve her varlık bu dünyadan ayrılır. Bu ayrılık anında, ebedi bir ahiret hayatı başlar. İnsanın karşılaşacağı iki sonuç vardır: Ya sonsuz nimetlerle dolu cennet, ya da azap dolu cehennem. Biz müminler olarak en büyük arzumuz, Allah'ın rızasına ererek ebedi mükâfat yurdu olan cennete girebilmektir.

Aziz Müminler!

Cennet, gözün görmediği, kulağın işitmediği ve akla gelmeyen nimetlerle dolu olan esenlik diyarıdır. Bu, dünyadaki imtihanları sabırla geçenlerin ulaşacakları huzur mekânıdır. Başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) olmak üzere, Allah'ın sadık kulları, şehitler ve salihlerle buluşacağımız mutluluk diyarıdır.

Değerli Müslümanlar!

Rabbimizin şu müjdesiyle başlıyorum: "İman edip salih amel işleyenler, Firdevs cennetlerinde ağırlanacaktır. Onlar, orada ebedi kalacaklar ve hiç ayrılmak istemeyeceklerdir." Cennet, Rabbimizin müminlere vaadidir. Resûl-i Ekrem (s.a.s)'in buyurduğu gibi, "Rab olarak Allah'a, din olarak İslâm'a ve peygamber olarak Muhammed Mustafa (s.a.s)'e gönülden iman edenler muhakkak cennete gireceklerdir." İmanlarını ibadetlerle pekiştirenler, hayatlarını güzel ahlakla süsleyenler, Allah'ın rahmetiyle cennete kavuşacaklardır.

Kıymetli Müminler!

Cennete giden yol, bazen garip birinin kalbinde gizlidir; o kalbi kazanmak gerekir. Bazen bir yetimin sevincinde bulunabilir; o yetime yardım etmek gerekir. Bazen bir mazlumun duasında cennet saklıdır; o duaya tutunmak gerekir. Anne, baba, eş, çocuk, akraba ve komşularımızın hoşnutluğu cennetin anahtarı olabilir; onları memnun etmek gerekir.

Aziz Müslümanlar!

Cennet, hayatımızdaki zorlukların boşuna olmadığını gösterir. İmtihanların sonsuz mükâfatı olan cennet, bu dünyada yaşanan sıkıntıları unutturacak bir güzelliktir. Allah'a karşı gelmekten kaçınan, iyilik ve merhameti kendine ilke edinen müminler için cennet, ebedi bir mutluluk vaadeder.

Hutbemi Allah Resûlü (S.A.S)'in şu duasıyla bitiriyorum: "Allah'ım! Senden cenneti ve beni cennete yaklaştıracak olan söz ve amelleri istiyorum." Cumanız mübarek olsun.

Bakmadan Geçme