24 Ocak 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye, hem siyasi hem de spor alanında önemli gelişmelere tanıklık edecek.

Bugün Türkiye, hem siyasi hem de spor alanında önemli gelişmelere tanıklık edecek.

ERDOĞAN'IN YOĞUN GÜNDEMİ: İÇ VE DIŞ POLİTİKADA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK

Bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATO Congresium'da gerçekleşecek olan AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılması bekleniyor.
Erdoğan'ın gün içindeki yoğun programının bir diğer önemli ayağı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Türkiye ziyareti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek resmi törenle başlayacak ziyaret, ikili görüşme ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'nın ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı ile devam edecek. Erdoğan, Reisi'nin onuruna resmi akşam yemeği verecek ve Türkiye-İran İş Forumu'na katılacak.
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci yazar Uğur Mumcu için düzenlenecek anma törenine katılacak ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile parti genel merkezinde bir araya gelecek.

TBMM GÜNDEMİ: İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU VE MECLİS GRUP TOPLANTILARI

TBMM'de ise İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek. Genel Kurulda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.

EKONOMİ VE FİNANS: TCMB'NİN AÇIKLAMALARI BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ocak ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

SPOR ARENASI: SÜPER LİG VE AVRUPA KUPALARI HEYECANI

Spor dünyasında ise Trendyol Süper Lig'in 22. haftası MKE Ankaragücü-VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK-TÜMOSAN Konyaspor, Bitexen Antalyaspor-EMS Yapı Sivasspor ve RAMS Başakşehir-Fenerbahçe maçlarıyla devam edecek.

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Türk Telekom, Litvanya'nın Lietkabelis ekibini ağırlayacak; Beşiktaş Emlakjet ise İngiltere'nin London Lions takımına konuk olacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde TOFAŞ, İspanya'nın Unicaja ekibiyle mücadele edecek.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Bahçeşehir Koleji, Polonya'nın Legia Varşova; Manisa Büyükşehir Belediyespor ise Fransa'nın BCM Gravelines Dunkerque ekibiyle karşılaşacak.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Alagöz Holding, Romanya'nın ACS Sepsi SIC; ÇBK Mersin ise Macaristan'ın Serco UNI Györ takımına konuk olacak.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 15. haftasında Bursa Büyükşehir Belediyespor-Bigadiç Belediyespor müsabakası oynanacak.
Vodafone Sultanlar Ligi'nde 17. hafta müsabakaları arasında dikkat çeken eşleşmeler arasında VakıfBank-Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop, Fenerbahçe Opet-Karayolları, Sarıyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve Türk Hava Yolları-Beşiktaş Ayos maçları bulunuyor.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme