24 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ KANDİL Mİ? Cumartesi günü Berat Kandili mi? 2024 dini günler takvimi!

Berat Kandili 'ne sayılı günler kaldı. İslam dünyası tarafından dört gözle beklenen Berat Kandili bu yıl yine dualar ve ibadetlerle kutlanacak. Peki Berat Kandili ne zaman? Cumartesi günü Berat Kandili mi? Berat Kandili nedir? Berat Kandili önemi nedir? İşte detaylar... 

24 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ KANDİL Mİ? Cumartesi günü Berat Kandili mi? 2024 dini günler takvimi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berat Kandili ’ne sayılı günler kala vatandaşlar Berat Kandili'ni araştırmaya başladı. ili ne zaman? Cumartesi günü Berat Kandili mi? Berat Kandili nedir? Berat Kandili önemi nedir? İşte detaylar...  

2024 ŞUBAT 2024 TATİLİ KANDİL Mİ? 

Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı dini takvime göre 24 Şubat 2024 Cumartesi günü Berat Kandili’dir.  

BERAT KANDİLİ NEDİR, ÖNEMİ NEDİR? 

Berat, ‘temizlik, ayrım, kurtuluş’ gibi anlamlara gelen Arapça kökenli bir kelimedir. Müslüman kimseler, Berat Kandili’ni günahların affedildiği mübarek bir gece olarak kabul ediliyor. Berat Kandili affedicilik ve bağışlama duygularının yoğun yaşandığı bir gecedir.  

Müslümanlar, bu geceyi ibadetle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Hz. Muhammed'in (s.a.v) bir hadisi vardır: 

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyurur. (İbn Mâce) 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA GÖRE DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 2024  

2024 yılı kandil günleri ve kadir gecesi tarihleri şu şekildedir: 

Regaib Kandili : 11 Ocak 2024 Perşembe 

Miraç Kandili : 6 Şubat 2024 Salı 

Berat Kandili : 24 Şubat 2024 Cumartesi 

Kadir Gecesi : 5 Nisan 2024 Cuma 

Mevlid Kandili: 14 Eylül 2024 Cumartesi 

Bakmadan Geçme