• Haberler
  • Asayiş
  • 3 Sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezası

3 Sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezası

Bursa'da cezaevi aracına bombalı saldırı davasında 3 sanık 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa'da cezaevi aracına bombalı saldırı davasında karar çıktı!
Bursa'da infaz koruma memurunun şehit olduğu, 4 kişinin de yaralandığı cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili davada karar açıklandı. 3 sanık 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 363'er yıl hapis cezası
OLAYIN GEÇMİŞİ

Bursa'da 20 Nisan'da, E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na giden infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlenmiş, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit (36) şehit olmuş, 4 kişi yaralanmıştı.
Saldırının faillerinden MLKP üyesi Seda Baykal, Dilek Aksu ile Mehmet Mustafa Uskar, 17 Eylül'de düzenlenen operasyonla İzmir'in Dikili ilçesinde yakalanmıştı.
İçişleri Bakanlığı, 22 Ekim'de de saldırının faillerinden Cebrail Gündoğdu'nun, İstihbarat Başkanlığı koordinesinde sürdürülen ve MİT Başkanlığınca destek verilen çalışmalar sonucu, Menemen ilçesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığını duyurmuştu.
Gündoğdu'nun, Bursa'daki eylemde, bombanın Balıkesir'deki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi sürecinde yer aldığı kaydedilmişti.


 

Bakmadan Geçme