• Haberler
  • 35 Bin TL Maaşla Dahi İlgi Görmeyen Bir İş! Hatta 60 Bin TL Maaş Sunanlar Bile Var…

35 Bin TL Maaşla Dahi İlgi Görmeyen Bir İş! Hatta 60 Bin TL Maaş Sunanlar Bile Var…

İstanbul'daki esnafın personel sıkıntısı bir türlü sona ermiyor. Şehir genelindeki dükkanlarda asılı olan motokurye ilanları, esnafın 35 bin TL'ye kadar maaş teklif etmesine rağmen eleman bulamadığını gösteriyor.

Restoranlar, kafeler ve benzeri yerlerde motokurye ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu ilanlar, esnafın motokuryeleri mobil uygulamalardaki kurye sistemine geçişi nedeniyle yaşadığı personel sıkıntısını yansıtıyor.

Motorcular Birlik Beraberlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Dündar, motokuryelerin genellikle uygulama sistemlerine geçiş yaptığını belirterek bu konuda açıklamalarda bulundu. Restoran işleten Hayrettin Güngör ise personel bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve 30-35 bin TL maaş teklif etmelerine rağmen eleman bulamadıklarını ifade etti. Güngör, iş değişikliği yapan, yeni çıkan uygulamalara yönelen ve maaşı beğenmeyen kişilerin de etkisiyle motokurye sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.

Serbest Çalışma Tercih Ediliyor!

Mobil uygulama hizmetinde kurye olarak çalışan Oğuz Özcan, düşük maaşların restoranlarda kurye bulma konusunu zorlaştırdığını belirtti. Özcan'a göre yüksek maaşlar restoranlara olan ilgiyi artırabilir. Ancak kuryeler genellikle uygulamaları tercih ediyor çünkü bu platformlarda daha yüksek kazanç elde edebiliyorlar. Motokurye Onur Yürük ise kendi işinin patronu olarak günlük 1.5-2-2.5 bin TL kazandığını belirtirken restoranda çalışmanın kendisi için daha az çekici olduğunu ve serbest çalışma şartlarının tercih edildiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme