• Haberler
  • Ekonomi
  • 400 mağazasıyla hizmet veren dev marka iflas etti. Daha fazla mağaza kapanabilir

400 mağazasıyla hizmet veren dev marka iflas etti. Daha fazla mağaza kapanabilir

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz nedeniyle İngiltere'de faaliyet gösteren perakende devi iflasını açıkladı.

Başka ülkemiz olmak üzere dünya ülkelerini etkileyen ekonomik kriz nedeniyle zorlu günler devam ediyor. İlk olarak ABD’den başlayan iflas haberlerine peş peşe Almanya, Hollanda, Çin ve İngiltere eklendi.

52 MAĞAZA KAPANACAK

Birleşik Krallık’ta ekonomik krizin son kurbanı ise 400 mağazayla hizmet veren Wilko oldu. Geçtiğimiz ay iflasını duyuran Wilko, 52 mağazasının şimdiden kapattı.

Toplamda ülke genelinde 12 bin kişiye istihdam sağlayan dev şirketin iflas sürecini yürüten PricewaterhouseCoopers’tan (PwC) yapılan açıklamada, Wilko bünyesinde hizmet veren 52 mağazanın bu ay içerisinde kapatılmasına karar verildiği kaydedildi.

aa.com.tr’nin haberine göre Wilko’nun 51 mağazasının B&M tarafından satın alınması için girişimlerin yapıldığı öğrenildi.

400 mağazasıyla hizmet veren dev marka iflas etti. Daha fazla mağaza kapanabilir

İNGİLTERE EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİ

İngiltere ekonomisi, oldukça gelişmiş bir sosyal pazar ve piyasa odaklı bir ekonomidir. Nominal olarak dünyanın beşinci büyük ve SAGP bakımından dokuzuncu büyük ekonomisi ve IMF'ye göre kişi başına GSYİH'ye göre yirmi birinci en büyük ekonomi olup dünya GSYİH'sinin %3.3'ünü oluşturur.

İngiltere ekonomisinin temel sektörleri hizmetler, imalat ve finanstır. Hizmet sektörü, gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yaklaşık %80'ini oluşturmaktadır ve turizm, finans, ticaret, telekomünikasyon ve profesyonel hizmetler gibi sektörleri kapsamaktadır. İmalat sektörü, GSYİH'nin yaklaşık %12'sini oluşturmaktadır ve otomotiv, ilaç, kimya, makine ve elektronik gibi sektörleri kapsamaktadır. Finans sektörü, GSYİH'nin yaklaşık %6'sını oluşturmaktadır ve Londra, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biridir.

İngiltere ekonomisi, 2022 yılında Covid-19 salgınının ardından %4,0 oranında büyüdü. Bu büyüme, iş yatırımlarındaki artış ve tüketici harcamalarındaki toparlanmadan kaynaklandı. Ancak, enflasyondaki artış ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi faktörler, İngiltere ekonomisinin büyümesini 2023 yılında yavaşlatmaya devam ediyor.

İngiltere ekonomisinin başlıca ihracat kalemleri arasında otomobil, altın, turbojetler ve diğer gaz türbinleri, ham petrol, ilaç, hava taşıtlarının aksam ve parçaları ve optik ve tıbbi cihazlar bulunmaktadır. İngiltere'nin başlıca ithalat kalemleri arasında enerji, makine ve ekipman, gıda ve içecek, kimyasallar ve elektronik bulunmaktadır.

İngiltere, dünyanın en büyük 10 ihracat pazarından biridir ve dünyanın en büyük 12 ithalat pazarından biridir. İngiltere, Avrupa Birliği'nin en büyük üçüncü ihracatçısı ve en büyük altıncı ithalatçısıdır.

Kaynak: aa.com.tr * Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme