5 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde bazı gelişmeler yaşanacak. Sağlık ve teknoloji alanında yeni merkezlerin açılmasından bürokrasideki ziyaretlere ve TÜİK'in enflasyon rakamlarına kadar çok sayıda önemli gündem maddeleri bizi bekliyor. Türkiye'de bugün yaşanacak önemli gelişmelerle ilgili detaylar şu şekilde…

Bugün Türkiye gündeminde bazı gelişmeler yaşanacak. Sağlık ve teknoloji alanında yeni merkezlerin açılmasından bürokrasideki ziyaretlere ve TÜİK’in enflasyon rakamlarına kadar çok sayıda önemli gündem maddeleri bizi bekliyor. 
Türkiye'de bugün yaşanacak önemli gelişmelerle ilgili detaylar şu şekilde:
SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ALANINDA YENİ MERKEZLER AÇILIYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti ile Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark Maslak Yerleşkesi açılış törenlerine katılacak. Bu yeni teknoloji merkezleri, sağlık sektöründeki inovasyon ve teknolojik gelişmeler için önemli bir adım olarak görülmektedir.
TARIM VE ORMAN BAKANI'NDAN ÇEŞİTLİ ZİYARETLER
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD Destekleri 3. Dönem Tanıtım Toplantısı'na katılacak ve ardından Valilik ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden personeller için düzenlenen hatim duası programına katılacak ve günü alabalık ve süt ürünleri tesislerini gezerek tamamlayacak.
TİCARET BAKANI TOBB TÜRKİYE 100 ÖDÜL TÖRENİ'NDE
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni'ne katılacak. Bu tören, Türkiye'nin en başarılı ve hızlı büyüyen şirketlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir.
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI'NDAN CİBUTİ ZİYARETİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek ve Türk iş dünyası ile toplantılar gerçekleştirecek. Ayrıca, Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanı Mahmud Ali Yusuf ile ikili görüşmeler yapacak, Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı'na ve Türkiye-Cibuti Dostluk Barajı açılışına iştirak edecek.
TÜİK'TEN ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANACAK
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon verilerini bugün açıklayacak. Bu veriler, ülkedeki ekonomik durum hakkında önemli bilgiler sunacak.
DÜNYA DİPLOMASİSİNDE HAKAN FİDAN'IN GÖRÜŞMESİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Laos Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Saleumxay Kommasith ile bir araya gelecek. Bu görüşme, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerindeki önemli gelişmelerden biridir.
ASRIN FELAKETİ SEMPOZYUMU'NA KATILIM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Asrın Felaketinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu'na" katılacak.
TÜRKİYE SİGORTA BASKETBOL SÜPER LİGİ VE TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftası, Darüşşafaka Lassa ile Çağdaş Bodrumspor arasındaki maçla tamamlanacak. Ayrıca, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nin 22. haftasında 1 maç oynanacak.
TURKCELL KADIN FUTBOL SÜPER LİGİ VE HENTBOL LİGİ
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 19. hafta mücadelesi tek maçla tamamlanacak. Hentbol Erkekler Süper Lig'in 12. haftası ise İzmir Büyükşehir Belediyespor-Rize Belediyespor ve Bahçelievler Belediyespor-Trabzon Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla sona erecek. Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 16. haftası ise İzmir Büyükşehir Belediyespor-Aksaray Belediyespor ve Konyaaltı Belediyespor-Görele Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme