7.500 TL'den Az Emekli Aylığı Alanlar Dikkat! Emekli Aylığı Nasıl Yükseltilir?

7.500 TL'den az emekli aylığı alanlar için maaşı yükseltecek tüyolar geldi. SGK uzmanı birkaç adımda maaşı iki katına çıkaracak yöntemleri sıraladı.

7.500 TL'den Az Emekli Aylığı Alanlar Dikkat! Emekli Aylığı Nasıl Yükseltilir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşlılık dönemini huzur içinde geçirmeyi sağlayacak kesintisiz maaş fırsatı sunan emeklilik süreci öncesi kritik bir dönemdir. Çalışanın son 3 yılı emekli maaşının düzeyini belirlemedeki en önemli kriterdir.

Farklı sigorta türüne rağmen maaşı artırmayı sağlayacak tüm detaylar hangi kurum olursa olsun maaşı artırmayı sağlıyor. Uzmanlara göre önemli olan çok çalışmak değil kurallara uygun çalışmak. Maaş bordrosu detayına yansıtılan her rakam emeklilik döneminde yüksek maaş alabilmeyi sağlıyor. Çalışılan kurumun bordro çizelgesine aylık olarak yansıttığı brüt ücretin bedeline dikkat etmek gerekiyor.

Emeklilik Dönemini Etkileyen Unsurlar

Emeklilik tarihini belirleyen sigorta başlangıç tarihi ve yaş şartı dışında yüksek maaş almayı sağlayacak işte kritik konular: Brüt maaş tutarı, sigortalılık durumu, tavan kazanç bildirisi, Bağkur yerine SSK, Tahsis formuna yakınlarınızı eklemeyi unutmayın.

Emekli Maaşı Nasıl Artırılır?

İmkan dahilindeyse tek bir kurumda sigortalı olarak çalışmak yerine birden fazla yerde çalışmak önemli oluyor. Sigorta prim esasına dayalı olarak kazanç arttıkça bordroya yansıyan brüt ücrette artıyor. Dolayısıyla maaş artışı yaşanıyor. Çalışan kişinin son üç yılını tavandan bildirmesi maaşın artmasını sağlıyor.

SSK’dan emekli olmak 3.5 yıl daha kar sağlıyor. Maaşın yansıtıldığı bordroda sadece asgari ücretin gösterilmesine karşı çıkmak gerekiyor. Eğer mümkünse ikramiye, prim ödemesi, kira yardımı gibi kazançların da brüt kazanca eklenmesi önemli oluyor.

 

Bakmadan Geçme