7 Mart 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, dünya diplomasisi ve spor alanlarında önemli gelişmeler yaşanacak. İşte gündemin öne çıkan başlıkları…

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, dünya diplomasisi ve spor alanlarında önemli gelişmeler yaşanacak. İşte gündemin öne çıkan başlıkları…
MERSİN MİTİNGİ VE DİĞER SİYASİ HAREKETLER
Bugün Türkiye'de siyasi aktörler çeşitli etkinliklerde bulunacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde halka seslenecek. Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek halk buluşması programına ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin'in proje tanıtım toplantısına katılacak.
YASAMA VE YÜRÜTME ORGANLARINDAN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gökçebey Çanakçılar AR-GE Merkezi ile Gökçebey, Çaycuma ve Saltukova seçim bürolarının açılışlarına, Pınar Orman Ürünleri Fabrikası Temel Atma Töreni'ne katılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DEİK Kadın Platformu Lansmanı ile Beykozlu Kadınlar Buluşması'na iştirak edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Genç Dernekler toplantısı ve İş Adamları toplantısına iştirak edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli etkinliklere katılarak gündemde yer alacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kaş turizm sektörü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle toplantı yapacak, Myra Antik Kenti Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Oltu'da vatandaşlarla bir araya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Maltepe, Kartal ve Pendik ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunacak.
EKONOMİ VE FİNANS DÜNYASINDAN GELİŞMELER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6. Enerji ve İklim Forumu'na katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı'na iştirak edecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılış törenlerine katılacak ve gençlik buluşması ile sanayici ve iş insanları buluşmalarına iştirak edecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli etkinliklere katılarak sektör paydaşlarıyla toplantı yapacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak, Avrupa Merkez Bankası ise faiz kararını duyuracak.
DÜNYA DİPLOMASİSİNDE VE GÜNDEMDE NELER OLUYOR?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de resmi ziyaret kapsamında Senato üyeleriyle toplantı yapacak. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve insani kriz takip ediliyor.
GÜNCEL VE SPOR DÜNYASINDAKİ GELİŞMELER
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlıkta 2024 Yılı Ramazan Ayı Tanıtım Toplantısı'na katılacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk olacak. THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun mücadeleleri de dikkatle takip edilecek. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Beşiktaş BOA, İspanya'nın Spar Girona ekibiyle karşılaşacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme