Tarihte Bugün: 7 Mart

Bugün, tarih boyunca birçok önemli olayın yaşandığı bir gün olarak kayıtlara geçti. İşte 7 Mart tarihinde gerçekleşen bazı önemli olaylar...

Bugün, tarih boyunca birçok önemli olayın yaşandığı bir gün olarak kayıtlara geçti. İşte 7 Mart tarihinde gerçekleşen bazı önemli olaylar...

161 - Marcus Aurelius, Roma İmparatoru Oldu

Antik Roma İmparatorluğu'nun önemli liderlerinden biri olan Marcus Aurelius, 7 Mart tarihinde Roma İmparatoru olarak taç giydi.

1876 - Alexander Graham Bell Telefonun Patentini Aldı

Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 7 Mart 1876'da, Alexander Graham Bell, telefon buluşunun patentini aldı (patent no: 174464).

1919 - Fransızlar Kozan'ı İşgal Etti

7 Mart 1919'da, Türkiye'nin Kozan şehri Fransızlar tarafından işgal edildi, bu olay Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir dönemecini oluşturdu.

1921 - Artvin, Ardanuç ve Borçka'nın Kurtuluşu

7 Mart 1921'de, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Artvin'in Ardanuç ve Borçka ilçeleri düşman işgalinden kurtarıldı.

1954 - Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Kuruldu

Türkiye'de petrol işletmeciliğini düzenleyen Petrol Yasası kabul edilerek, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kuruldu.

1978 - Orgeneral Kenan Evren Genelkurmay Başkanlığı'na Başladı

7 Mart 1978'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli isimlerinden Orgeneral Kenan Evren, Türk Genelkurmay Başkanlığı görevine resmen başladı.

1989 - Anayasa Mahkemesi, Türban Yasasını İptal Etti

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde "dini inanç sebebiyle boyun ve saçların örtü veya türbanla kapatılmasını" serbest bırakan yasayı iptal etti.

1990 - Gazeteci Çetin Emeç ve Şoförü Ali Sinan Ercan Hayatını Kaybetti

Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu üyesi, gazeteci yazar Çetin Emeç ve şoförü Ali Sinan Ercan, silahlı saldırı sonucu yaşamlarını yitirdi.

2014 - İlker Başbuğ Tahliye Edildi

Ergenekon davasından yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 26 ay sonra hak ihlali gerekçesiyle tahliye edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme