80 yaşındaki Konyalı Mehmet Amca'nın çocukluk aşkı: Her yere onunla gidip geliyor!

Çocukluğundan beri bisiklete meraklı olan 80 yaşındaki Konyalı Mehmet Emin Mısırlı, her yere 50 yıllık bisikletiyle gidip, geliyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
80 yaşındaki Konyalı Mehmet Amca'nın çocukluk aşkı: Her yere onunla gidip geliyor!

Konya haber

Hakimiyet Gazetesinden Şahin Yaldızlı'nın haberine Konya'da yaşayan Mehmet Emin Mısırlı, her yere bisikletiyle gidip geliyor. Toplu taşıma araçlarını hiç kullanmayan Mısırlı, her pedal çevirdiğinde gençleştiğini belirtiyor. Yaşına rağmen halen dinç olan Konyalı Mehmet Emin, sağlığını bisiklete borçlu olduğunu aktarıyor. Detaylar haberimizde... 

 

1943 yılında Konya’nın Çumra İlçesine bağlı Okçu Köyünde dünyaya gelen Bağ-Kur emeklisi Mehmet Emin Mısırlı, Konya’nın her yerine 13 yaşından beri bisikletiyle gidip geliyor. Hiçbir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanmadığını dille getiren Mısırlı, her pedal çevirdiğinde gençleştiğini ifade etti. Konya’dan Çumra’ya giderken mola vermediğini ve 4 saate vardığını belirten Mısırlı, küçüklüğünden beri bisiklete ilgili olduğunu ve bisikletsiz hiçbir yere gitmediğini aktardı. İşte detaylar…

80 yaşındaki Konyalı Mehmet Amca'nın çocukluk aşkı: Her yere onunla gidip geliyor!

“HER PEDALDA GENÇLEŞTİĞİMİ HİSSEDİYORUM”

Bisiklet sürmeye hobi amaçlı başladığını vurgulayan Mehmet Emin Mısırlı, bisiklete çok önem verdiğini ve bisiklet bakımını kendisi yaptığını söyledi. Mısırlı, şunlara değindi: “1943 yılında Çumra’nın Okçu Köyünde doğdum. Bisikletti ilk olarak 13 yaşlarındayken kullanmaya başladım. Küçüklüğümden beri bisiklet kullanıyorum. Yaklaşık 40 yıldır da aktif olarak kullanıyorum. Bisiklete olan ilgim tamamen hobiye dayalı. Gittiğim her yere bisikletimle gidiyorum. Toplu taşıma araçlarını hiç kullanmam. Hatta en son ne zaman toplu taşıma araçlarına bindiğimi bile hatırlamıyorum. Bisiklet benim hayatımdan bir parça nereye gidersem, gideyim onunla gidiyorum. İşte ara ara Konya’dan Çumra’ya giderim. Konya’dan gün içi sürekli merkeze giderim. Konya’nın başka ilçelerine giderim. Yani gittiğim her yere bisikletimle gidiyorum. Bisikleti kullanırken çok mutlu oluyorum. Her pedalda gençleştiğimi hissediyorum. Sanki her pedal çevirdiğimde daha da gençleşiyorum hissi oluyor üzerimde. Önceleri günde en az 10 saat bisiklet sürerken yaklaşık 3 yıldır, yaşımın da ilerlemesiyle birlikte bu rakam günde 5 ya da 4 saatte düştü.”

80 yaşındaki Konyalı Mehmet Amca'nın çocukluk aşkı: Her yere onunla gidip geliyor!

BİSİKLETTEN ÇOK İYİ ANLIYOR VE KENDİSİ TAMİR EDİYOR!

Bisikletten çok iyi anladığını ve herhangi bir arızada kendi tamir ettiğini dille getiren Mısırlı, ilk bisikletini aldığında çok mutlu olduğunu ve o günü unutmadığını söyledi. Gençlere bisiklete binme konusunda tavsiyelerde bulunan Emin Mısırlı, “Bisikletle küçüklükten beri ilgili olunca, her sıkıntısını çözebiliyorum. Bisikletimi şimdiye kadar hiç tamire götürmedim. Herhangi bir sorunda kendim tamir ederim. Şu anki gençler rahatlığa alışmış. Zamanlarını sürekli oyun salonlarında geçiriyorlar. Onlara tavsiyemdir, sigara alkol kullanmayın. bir bisiklet alın ve gideceğiniz yere araba ya da toplu taşıma değil, bisikletle gidin.  Günde en az 4,5 saat bisiklet sürsünler.  İnsan bisiklet sürünce aynı zamanda spor da yapıyor bu da bedenin daha diri ve dinç kalmasını sağlıyor.” diye konuştu. 

80 yaşındaki Konyalı Mehmet Amca'nın çocukluk aşkı: Her yere onunla gidip geliyor!

MISIRLI’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI: “BİSİKLET HEDİYE EDERSENİZ MEMNUN KALIRIM” 

Son olarak bisiklet konusunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanına ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne çağrıda bulunan Mehmet Emin Mısırlı, “Buradan Belediye Başkanlarıma ve Gençlik ve Spor Müdürlüğüne çağrımdır, bana bir yarış bisikleti hediye ederseniz çok memnun kalırım. Ve onlar için dua ederim.” diyerek sözlerini noktaladı.  

VİDEO HABER: ŞAHİN YALDIZLI
 

Bakmadan Geçme