• Haberler
  • Güncel
  • 81 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Sevda Ferdağ kimdir? Sevda Ferdağ neden öldü?

81 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Sevda Ferdağ kimdir? Sevda Ferdağ neden öldü?

Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından Sevda Ferdağ 81 yaşında hayatını kaybetti. Sevda Ferdağ'ın ani ölüm haberinin ardından hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Sevda Ferdağ kimdir? Sevda Ferdağ neden öldü? Sevda Ferdağ hangi filmlerde oynadı? İşte detaylar...

81 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Sevda Ferdağ kimdir? Sevda Ferdağ neden öldü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süredir hastalıklarla mücadele ettiği bilinen Sevda Ferdağ hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Ferdağ, ölümü ile sevenlerini yasa boğdu. Kariyeri boyunca 150’den fazla filmde rol alan Sevda Ferdağ’ın hayatı ve kariyeri ölümü sonrası merak konusu oldu. Peki Sevda Ferdağ kimdir? Sevda Ferdağ neden öldü? Sevda Ferdağ hangi filmlerde oynadı? İşte detaylar... 

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?  

Sevda Ferdağ, 1942 yılında Edremit’te doğdu. Ferdağ, 1958 yılında ‘O Günden Sonra’ filminde rol aldı ancak başarısız oldu. Bu olaydan sonra Sevda Ferdağ, Almanya’ya yerleşti.  

Sevda Ferdağ ablasının ısrarı ile 1563 yılında Türkiye’ye döndü. Ferdağ, Türkiye’ye döndükten sonra, ‘Azrail’in Habercisi’ filminde rol alarak oyunculuğa tekrardan başladı. Azrail’İn Habercisi filmi ile büyük bir kitleye ulaşan Sevda Ferdağ, 2009 yılına kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.  

Sevda Ferdağ’ın adını ‘Kapıcılar Kralı’ filmi ile duyurdu. Zeki Ökten’in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Umur Bugay’ın yazdığı Kapıcılar Kralı filminin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin'in yer alıyordu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme