89 saat sonra kurtarıldılar

Konya arama kurtarma ekipleri Hatay'da, 89 saat sonra 3'ü çocuk 5 kişilik aileyi enkazdan sağ çıkardı. Ardından başka bir bölgede 40 yaşlarında bir erkeği enkaz altından çıkardılar.

89 saat sonra kurtarıldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede, yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hatay'ın Belen ilçesinde Hisar Apartmanı'nda çalışmalarını sürdüren Konya AFAD arama kurtarma ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konya 3. Ana Jet Üssü askerleri ve Konya Alperen Ocakları, 3 çocuk ve anne babalarını enkazdan çıkardı.
Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu gözlemlendi.

Çocuklardan birinin enkazdan çıkarılınca şaşırıp ağlaması üzerine, arama kurtarma ekipleri ve askerler çocuğu sarılarak teselli etti. Hatay'da, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 89 saat sonra bir kişiyi enkazdan sağ çıkardı.  Yaklaşık 1 saat sonra ise Cebrail Mahallesi'nde bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, isminin İbrahim olduğu öğrenilen ve 40'lı yaşlarda olduğu tahmin edilen kişiyi sağ çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin sağ çıkardığı vatandaş sayısı 157 oldu.

Bakmadan Geçme