ADA-7'ye 'Dünya'nın ilk fahri vakıf üyesi robot'u' ünvanı verildi

'27. Avrasya Ekonomi Zirvesi' düzenlendi. Etkinlikte ADA-7'ye 'Dünya'nın ilk fahri vakıf üyesi robot'u' ünvanı verildi.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından  '27. Avrasya Ekonomi Zirvesi' düzenlendi. Etkinlikte AKINSOFT ve AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın Ekonomi Oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Özgür Akın 'Yapay Zeka: İnsanlığın Geleceği ile Hukuki Altyapı' başlıklı oturumda  insanlığın robotlara evrilmesi, yapay zekanın iş hayatına, ekonomiye, yerel ve dünya yönetimlerine etkisinden bahsetti. Öte yandan, Akın, insansı robotların hukuki haklarının olması gerektiğine değindi. Henüz yapay zeka ve insansı robotlar hakkında devam eden hukuk boşluğunun doldurulmasının önemini vurguladı.

Etkinlik kapsamında yapay zeka ve insansı robotların var olan mesleklere olan etkisinin boyutundan ve gelecekte ne gibi değişiklikler yaratacağından söz eden Akın, transhümanizm ile insanlar üzerinde yakın gelecekte olabilecek biyonik dönüşüm konusuna da değindi.

ADA-7’ye 'Fahri Vakıf Üyelik Ünvanı' verildi

Öte yandan, 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde AKINROBOTICS tarafından geliştirilen ve tasarlanan sosyal robot ADA-7’ye 'Fahri Vakıf Üyelik Ünvanı' verildi. Bu gelişmeyle birlikte AKINROBOTICS yine bir ilke imza atarak 'Dünya’nın İlk Vakıf Üyesi Robotu' ünvanı ile ADA7 isimli sosyal robotun tarihe geçmesini sağladı. 

40 ülkeden protokoller katıldı

40 ülkeden protokollerin katıldığı 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi 21-22 Şubat tarihleri arasında olmak üzere iki gün devam etti.

ADA-7'ye 'Dünya'nın ilk fahri vakıf üyesi robot'u' ünvanı verildi

 

Bakmadan Geçme