• Haberler
  • Güncel
  • Aile Bakanlığı Devreye Girdi! Ücretsiz Seyahat Kartı için Yeni Dönem Resmen Başladı!

Aile Bakanlığı Devreye Girdi! Ücretsiz Seyahat Kartı için Yeni Dönem Resmen Başladı!

Ücretsiz ve indirimli seyahat kart kullanıcıları için yeni bir dönem başlıyor.

Aile Bakanlığı Devreye Girdi! Ücretsiz Seyahat Kartı için Yeni Dönem Resmen Başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi gazetede yayınlanan haberin detayları ortaya çıktı. Yeni yönetmelik kapsamında indirimli veya ücretsiz seyahat kartın yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredildi.

Kararname Resmi Gazetede Yayımlandı!

Yeni dönemde bu kartların gelir destek ödemesi artık Bakanlık tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilen karar doğrultusunda şehir içi kara ve deniz taşımacılığında, takside, dolmuş ya da turistik servis amaçlı araçlarda kullanılan indirimli ya da ücretsiz kartlar için hizmetlerin devredildiğine dair detaylı bir bilgilendirmeye yer verildi.

Bütçesi Aile Bakanlığına Bağlandı!

Belediyeler tarafından kurulmuş her türlü şirketlere ait indirimli kartlar ya da belediye yetkisi ile toplu taşımada kullanılan ücretsiz seyahat kartı için belirlenen bütçe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Öte yandan bu karar metninde verilen “özel şahıs ve şirketlere ait olup mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen” adı verilen ibaresi değiştirildi “toplu taşıma hizmeti durdurulan özel şahıs veya şirketlere ait ibaresi” getirildi.

 

Bakmadan Geçme