Aktif Olimpik Ölçülere Sahip En Büyük Havuz: Galaksi Olimpik Havuzu

Yüzme antrenörü Hafize Uysal, Selçuk Üniversitesi kampüsünde bulunan Galaksi Olimpik Havuzunu ve yüzme sporunun avantajlarını anlattı.

Yüzme Antrenörü Hafize Uysal, Konya'da bulunan yüzme havuzlarıyla ilgili bir dizi açıklamalarad bulundu. Uysal, Konya'da aktif olarak olimpik ölçülere sahip en büyük havuzun Galaksi Olimpik Havuz olduğunu belirtti.

Aktif Olimpik Ölçülere Sahip En Büyük Havuz: Galaksi Olimpik Havuzu
 
Antrenör Hafize Uysal, Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Galaksi Olimpik Yüzme Havuzunun, hem öğrencilere hem de dışarıdan gelen sivillere açık şekilde olduğunu açıklayarak, bu dağılımda yarı yarıya bir oran olduğunu söyledi.

"Özellikle bu okula öncelikle önem veriyoruz"

Hafize Uysal havuz için kayıt dönemlerine de şu sözleriyle değindi: "12 ay boyunca her gün devam ediyor. Onun haricinde özellikle kayıtlar içerisinde küçük çocuklar için 4 ve 12 yaş gruplarına ayırdığımız bir spor okulu var, bu okula veliler çocuklarını ilerleyen süreçte lisanslı yüzücü olarak yetiştirmek için yazdırıyorlar.'Özellikle bu okula öncelikle önem veriyoruz'. Buraya disiplinli bir şekilde gelip antrenmanlarını yaparlarsa hem lisans düzeyinde hem de milli takıma girebilecek çocuklar bulunduğuna inanıyoruz.”

Aktif Olimpik Ölçülere Sahip En Büyük Havuz: Galaksi Olimpik Havuzu
 

"Tüm vücudu çalıştıran ve stres azaltıcı spor"

Uysal, Genel sağlık açısından yüzmenin çok faydalı, tüm vücudu çalıştıran, düşük etkili egzersiz ve diğer branşlara göre daha az sakatlanmayla kardiyo kapasitesini arttırdığını söyleyerek, stres azaltmasının yanında suyun  sakinleştirici özelliği olduğunu açıkladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme