Alacabel Tüneli Kaderine mi Terkedildi?

Gelecek Partisi kontenjanından CHP Konya 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Ekici, Türkiye'nin en önemli geçitlerinden bir tanesi olan Seydişehir-Antalya yolu üzerindeki Alacabel Geçidi'nde ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanan Alacabel Tüneli'nin 2019 yılında tamamlanması gerekirken halen tamamlanamadığını belirtti.

Alacabel Tüneli Kaderine mi Terkedildi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi kontenjanından CHP Konya 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Ekici Video mesajlarına devam ediyor.

“YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ”

Alacabel Tüneli’nin Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu ve İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan önemli geçitlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Ekici, her yıl 5 milyona yakın aracın geçtiği kritik bir geçidin planlanan sürenin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen tamamlanamamasının büyük mağduriyetlere yol açtığını belirterek şunları söyledi: “-Alacabel Geçidi kış aylarında aşırı kar yağışı, buzlanma, fırtına ve çığ düşmesi gibi nedenlerle ulaşıma sık sık kapanıyor. Ölümlü kazaların da çok sık meydana geldiği bir geçit. Alacabel Geçidinde ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2016 yılında, gidiş-geliş olarak 14 bin 600 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli’nin yapımına başlandı. Alacabel Tüneli 2019 yılında bitecekti. Tünelin yapımına ekonomik nedenlerle uzun süre ara verildi. 2023yılına gelindi ve tünel hâlâ bitmedi. 7 yıldır bitirilemeyen Alacabel Tüneli maalesef yılan hikayesine döndü. Böyle kritik bir tünel yıllardır neden bitirilemiyor? Özellikle Karadeniz'deki yollar ve tüneller tamamlanırken neden Alacabel Tüneli bitirilemiyor?”

Alacabel Tüneli Kaderine mi Terkedildi?

“14 MAYIS SON VİRAJ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağı süreçte Konya’nın sorunları birlikte takip edeceklerini ifade Eden Hasan Ekici, tek adam yönetiminin ülkemizi oldukça geriye götürdüğünü ve bu durumdan kurtulmak için 14 Mayıs’ın son fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme