• Haberler
  • Eğitim
  • Alagöz net konuştu: Zam oranı yüzde 39'dan az olmamalı

Alagöz net konuştu: Zam oranı yüzde 39'dan az olmamalı

Hayat pahalılığının giderek arttığı bu dönemde memur, işçi ve emekliler geçinmekte sorun yaşıyor. Hayat pahalılığın en çok etkilediği kesimlerden biri de öğrenciler. Öğrenciler, artan enflasyonun altında seslerini duyurmaya çalışmakta. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Alagöz, burs ve krediler için zam yapılması gerektiği vurgusunu yineledi.

Alagöz net konuştu: Zam oranı yüzde 39'dan az olmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk lirasının değer kaybettiği günlerde Türkiye’de öğrenci olmak gün geçtikçe zorlaşırken dolar artışı her noktada öğrencilerin cebini yakmaya devam ediyor. Bu noktada öğrencilerin sesi olmak isteyen Prof. Dr. Mehmet Alagöz, “ Hayat pahalılığının yıllık yüzde 100’ü aşan bir düzeyde hissedilidği bir ortamda üniversite öğrencilerinin aldıkları burs ve kredilerin aynı düzeyde tutulması asla kabul edilecek bir durum değildir. Türkiye'de memur, işçi ve emekli aylıklarının her altı ayda bir zam yapıldığı hatta ilaveten seyyanen artışların yapıldığı bir ülkede, öğrencilere verilen burs ve kredilerde aynı hassasiyet hükümet tarafından gösterilmemektedir. Bundan dolayı hükümet, üniversite öğrencilerinin artan hayat pahalılığı karşında satın alma gücünü korumak için bir an önce burs ve kredileri artırmak zorundadır.” diye konuştu. 

Alagöz, Cumhurbaşkanı maaşına yapılan zam oranının yüzde 39'dan az olmaması kaydıyla bursların artırılması gerketiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; 
“Öğrencilerin kaldıkları yurt ücretleri, yemek ücretleri, toplu taşıma ücretleri, internet ve telefon ücretleri, kitap ve kırtasiye ücretleri yüzde 100 oranında artmıştır. Hükümet, Türk Gençlerinin kaybettiği satın alma gücünü karşılayacak şekilde burs ve kredileri artırmak zorundadır. Yoksa pek çok gencimiz, okul açıldığında artan maliyetlerden dolayı ders başı yapamayacaktır. Bundan dolayı, Cumhurbaşkanı maaşına yapılan zam oranı olan yüzde 39'dan az olmamak kaydıyla burs ve kredilerde artırılmalıdır. Bunun yanında üniversite öğrencilerine seyyanen kira/yurt ücretleri kadarda ilaveten katkı vermelidir.”
 

Bakmadan Geçme