• Haberler
  • Güncel
  • Aldatılmak: Güven Nedir ve Sizin İçin Ne İfade Eder? Aldatılmak ve Güven!

Aldatılmak: Güven Nedir ve Sizin İçin Ne İfade Eder? Aldatılmak ve Güven!

Bu duyguyu genelde biz insanlar üzerinde kullanırız. Karşıda ki kişiye korku ve kuşku duymadan inanma ve arada bağ kurmaktır.

Koşulsuz inanma duygusudur ve çok güçlü bir duygudur bir insan üzerinde kazanması yıllar sürer kaybetmesi saniyeler alan bir duygudur. Bu soruyu yoldan geçen birçok insana soracak olursak hepsi ayrı ayrı cevaplayacaklardır.

Su soruyu ama sonuç aynı yere çıkacaktır. Kazanılması zor kaybedilmesi kolay olan en güçlü duygudur çünkü bir insana gerçekten güvendiğiminiz de hayatınızı ona emanet edebilecek duruma gelebiliyorsunuz. Bu yüzden gözünüz kapalı karşıda ki kişiye inanma ve bağlılık söz konusudur.

Her insana güvenmeli miyiz?

Tabi ki her insana güvenemeyiz ve güvenmemeliyiz artık Türkiye öyle bir noktaya geldi ki artık kendi dostumuza sevgilimize hatta ailemize bile güvenemez durumdayız. Bu neden mi? Arada ki iletişimsizlik yanlış anlaşılma ya da yetiştirilme tarzından kaynaklıdır. Bir insanın hamurunda kötülük varsa siz onu ne kadar şekillendirmeye çalışırsanız çalışın her zaman size kazık atacaktır. O yüzden güven herkese göre görecelidir herkese güvenerek yola çıkılmaz ve arkadaş olunmaz birbirinize arkadaşta olsanız zaman vermelisiniz zaman ile her şey yerine oturacaktır.

Aldatılmak nedir?

Bir insanın bir insana yaptığı güven kaybetme kötülüğüdür. Duygularını kullanmak ve sömürmektir, ya da daha basit bir dille açıklayayım bir insana koşulsuzca güveniyorken o da sizi kaybetmek adı altında bahane ettiği ve bu bahaneye sığınarak size yalan söylediği bir olaydır. Ve bu olay sizin eşiniz tarafından yapılıyorsa bedeli daha da ağır oluyor tüm güven duygunuz başka insanlara da tükeniyor ve güven duygunuzu kaybediyorsunuz ne birini sevebiliyorsunuz ne de artık biriyle konulabiliyorsunuz yani kısacası çok derinden sarsan bir duygudur.

Güven ile aldatılmak arasında nasıl ilişki kurulmalıdır?

İkisi de doğru orantılı kelimelerdir. Çünkü ikisi arasında da aynı ilişki vardır, örneğin bir insana güven duyduğunuzda tüm kalbinizle neredeyse gözleri kapalı hayatınızı ona teslim edecek kadar güven duyabilirsiniz ama karşıdaki kişi buna aldırış etmeden sizi aldatabiliyorsa o zaman içinizde hem aldatılmanın verdiği acı ve yalan ilişki hem de güvensizlik duygusu oluşur.

 

Bakmadan Geçme