• Haberler
  • Güncel
  • ALİ FAZIL KASAP KİMDİR? Saadet Partisi'ne geçen Ali Fazıl Kasap kimdir? İşte detaylar... 

ALİ FAZIL KASAP KİMDİR? Saadet Partisi'ne geçen Ali Fazıl Kasap kimdir? İşte detaylar... 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Saadet Partisi'ne transfer olan Vekil Ali Fazıl Kasap, sosyal medyada çokça araştırılan isimler arasında yer alıyor. En çok merak edilen konulardan biri ise hayatı ve kariyeri. Peki Alı Fazıl Kasap kimdir? Ali Fazıl Kasap nereli? Ali Fazıl Kasap kaç yaşında? Ali Fazıl Kasap kariyeri? İşte detaylar... 

Vekil Ali Fazıl Kasap, 1965 yılında Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Şeyhler Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kütahya’da bitiren Kasap, yüksek öğrenimini Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır.  

Doktor olarak zorunlu görevini Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı Salda Sağlık Ocağı hekimi olarak yapmıştır. 

Ali Fazıl Kasap, uzmanlık eğitimini, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde tamamlamıştır. Daha sonra Kütahya Devlet Hastanesi’nde çalıştı. 2006 yılında kamudan istifa eden Kasap, Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurmuştur. Kasap 2014 yılında kamuya tekrar döndü. 

Ali Fazıl Kasap, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP 1. sıra milletvekili olarak aday oldu. Ancak seçilemedi.  

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar aday olan Kasap, CHP Kütahya Milletvekili olarak seçildi. Ayrıyeten CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı.  

Son olarak CHP Kütahya Milletvekili olarak görev yapan Kasap, Saadet Partisi’ne transfer oldu. 

  

Bakmadan Geçme