• Haberler
  • Asayiş
  • Altın Günü operasyonu! 1,2 milyonluk altını iz bırakmadan çaldı

Altın Günü operasyonu! 1,2 milyonluk altını iz bırakmadan çaldı

Denizli'de izin alıp iş arkadaşlarının evini soyan kadının planı akıllara durgunluk getirdi. Altın günü düzenleyerek yer tespiti yapan kadının, iş arkadaşlarının anahtarlarını çalarak kopyaladığı ve bu şekilde evlere kolaylıkla girdiği öğrenildi. Zanlı bu yöntemle 1,2 milyon lira değerinde altın çaldı.

2 Ekim 2023 Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık olayı akıllara durgunluk getirdi. Mehmet K. ve eşinin 10 yıllık birikimi olan 700 bin lira değerindeki altınlar çalındı. Çift hırsızlık olayını ihbar etti. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiperi 700 bin lira değerindeki altınları alıp kaçan ve hiçbir iz bırakmayan hırsızı yakalamak içi çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında 700 bin lira değerindeki altını çalan şüphelinin. S.A. isimli bir kadın olduğu tespit edildi. 

'Altın Günü' adı verilen bir operasyonla yakalanan kadının evinde arama yapıldı. S.A.'nın ikametinde yapılan arama sonucu Mehmet K.'ya ait  700 bin lira değerindeki altınların yanı sıra, Mehmet K. ile aynı iş yerinde çalışan ve 2022 yılında çalınan 500 bin lira değerindeki ziynet eşyaları da ele geçirildi. 

Altın Günü operasyonu! 1,2 milyonluk altını iz bırakmadan çaldı

Aynı iş yerinde çalıştığı iki arkadaşına tuzak kurarak ziynet eşyalarını çalan S.A.'nın planı akıllara durgunluk getirdi. S.A.'nın aynı iş yerinde çalıştıkları arkadaşlarını altın günü bahanesi ile evine davet ettiği, etkinlikte kendi altınlarını gösterdiği, daha sonra arkadaşlarının evine iadeyi ziyarete gittiği ve yer tespiti yaptığı belirlendi. İş yerinde çalıştığı sırada arkadaşlarının ev anahtarını çalarak aynı gün kopyalayıp, tekrar çantalarına bıraktığı öğrenildi. Farklı günlerde iş yerinden birkaç saatlik izin aldığı ve yer tespiti yaptığı evlere girerek altınları çaldığı ortaya çıktı. 

Jandarmadaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen kadın, mağdurların zararını karşılaması ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Eşiyle birlikte çalışarak 10 yıldır altın birikimi yaptıklarını ifade eden mağdurlardan Mehmet Kızılkaya, “Yaklaşık 4 ay önce benim altınlarım çalındı. 700 bin lira değerindeki altınlarımızın çalındığını fark edince Denizli İl Jandarma Komutanlığına konuyu haber verdik. 4 aylık bir çalışma sonucu, güzel bir takip yaparak hırsızı yakaladılar. Altınlarımızı tam ve eksiksiz olarak bize geri teslim ettiler. Allah onlardan razı olsun, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme