Konya'da Seçimsiz Genel Kurul Yapıldı

Konya Eczacı Odası 2022 yılı seçimsiz olağan genel kurulu, TEB Genel Sekreteri Saygın Garğın'ın ve çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru' Şimdilik kaydıyla Eczanelerimiz açık diyoruz. Yarın ne olacağını biz de bilmiyoruz'

KORU: 'ARTIK ECZACILIK MESLEĞİ İÇİN SAHALARDA VE AYAKTA OLACAĞIZ'

Konya Eczacı Odası Ahmet Keleşoğlu Sosyal Tesisleri Uzm. Ecz. Harun Kızılay çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen Konya Eczacı Odası 2022 yılı seçimsiz olağan genel kurulu Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Saygın Garğın ve çok sayıda delegenin katılımıyla yapıldı.

5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru yaptığı açılış ve bir yılın değerlendirme konuşmasında şu sözlere yer verdi. ' Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize bugüne kadar karşılık bulamadık. Hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Bizlerin özverili çabalarına rağmen;: görev ve üstlendikleri sorumluluklar itibari ile üzerlerine titrenmesi ve korunması gereken eczacıların adeta kaderine terk edildiği günleri yaşıyoruz. Bu ülkeye kattığımız değer görülmek istenmedi. Eczacıya hak ettiği değen verilmiyor. Eczacılar yok sayıldı.

25 Eylül tüm dünyada Eczacılar günü olarak her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu yıl tema olarak ' Daha sağlıklı Bir Dünya için eylemde birleşmiş bir Eczacılık' olarak belirlendi. Biz eczacılar, bu sene bugünü belki bayram havasında kutlayamıyoruz. Çünkü mesleğimiz ekonomik bir tehdit altında yaşama mücadelesi veriyor. Ecza depolarına olan borçlarımızı. kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için biz eczacılar ' Şimdilik kaydıyla açığız diyoruz. Çünkü yarın, ne olacağın bizde bilmiyoruz ' dedi.

TEB Genel Sekreteri Saygın Garğın ise yaptığı konumasın şu sözlere verdi. ' Biz eczacılar mesleğimize yapılan haksızlıklara dur diyoruz. Eczacılar olarak hep birlikte bir hak arama mücadelesinin içerisindeyiz. Bu mücadeleyi hak ettiğimiz değeri alana kadar sürdürmeye de kararlıyız. Artık eczacılık mesleği için ayaktayız. Artık hastalarımız için ayaktayız. Geleceğe onurlu bir meslek bırakmak için ayaktayız. Artık sesimizi duymazdan gelenlere bütün meslektaşlarımızın birlikte tek yürek seslenmek adına 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara'da meydanlarda olacağız.

Türk Eczacılar Birliğinin aldığı karar toplantısında 16 Ekim 2022 tarihinde tüm ülke genelinde bulunan 54 Bölge Eczacı odası üyesi meslektaşlarımız ve çalışanlarımız Ankara da buluşacağız. Sesimizi bir kez daha kuvvetle duyuracağız.

Protokol konuşmalarının ardından. Saygı duruşu ve istiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan kurulunun belirlenmesiyle seçime geçildi. Yönetim Kurulu Faaliyet, Mali Raporu ve Denetleme kurulu raporların okunması ve ibrası gerçekleştirildi. 2022-2023 yılının bütçe tasarısı oy birliğiyle onaylandıktan sonra Seçim dilek ve temennilerle son buldu.

Konya Eczacı Odası 2022 yılı seçimsiz olağan genel kurulunda yapılan oylamalar sonunda mevcut başkan Uzm. Ecz. Hakan Koru ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi.

Bakmadan Geçme