Anadolu mektebi okul programları devam ediyor

Anadolu Mektebi kapsamında il genelindeki okullarda programlar yapılmaya devam ediyor.

Anadolu mektebi okul programları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


KONYA HABER: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği ve Anadolu Mektebi öğrencilerinin konuşmacı olarak görev aldığı, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov, Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu ve Edebiyatımızın Yerli Sesi Tarık Buğra başlıklı panel programları il genelindeki farklı okullarda gerçekleştiriliyor. 

Anadolu Mektebi öğrencileri;
Ereğli Şehit Emre Dut Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Meram Şükrü Doruk Anadolu İmam Hatip Lisesinde Necip Fazıl Kısakürek’i,
Selçuklu Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde Yazar Mustafa Kutlu’yu, 
Akşehir'deki farklı liselerimizde Tarık Buğra'yı,
Karatay Türk Anadolu Vakfı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Mustafa Kutlu’yu,
Ereğli Fen Lisesinde Mustafa Kutlu’yu
Selçuklu Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Cengiz Aytmatov’u
Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesinde Mustafa Kutlu’yu
Selçuklu Anadolu Lisesinde Cengiz Aytmatov'u,
Hadim Çok Programlı Anadolu Lisesinde Cengiz Aytmatov’u,
Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Mustafa Kutlu’yu anlattılar.

Ayrıca; Sarayönü Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve Beyşehir Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören Anadolu Mektebi öğrencileri yaptıkları yazar okumaları neticesinde ilk panellerini gerçekleştirdiler.

21-22 Mart 2023 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu Mektebi iş birliği içerisinde Vefatının 30. Yılında Sâmiha Ayverdi programlarında Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Zeynep Emine Songurtekin ve Havva Nur Turan konuşmacı olarak görev aldılar.

Bununla birlikte; Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonunda Anadolu Mektebi tarafından gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy programına, İlimiz Selçuklu Fen Lisesi öğrencisi Halit Enes Sönmez konuşmacı olarak katıldı.
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, Anadolu Mektebi öğrencilerine tebriklerimizi iletiyor, onların yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme