Araç almak isteyenler büyük şok yaşadı: Artık bunun için 100 bin lira ödeyeceksiniz

Piyasada sıfır araç bulmak günden güne zorlaşırken, otomotiv bayilerine gidenler şimdi de yeni bir ödeme ile karşılaştı. İşte 'sıra parası' fırsatçılığının detayları...

Araç almak isteyenler büyük şok yaşadı: Artık bunun için 100 bin lira ödeyeceksiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomotiv sektöründe sıfır araç fırsatçılığı son sürat devam ediyor. 3 yıllık pandemi sürecinde çip krizini bahane ederek fiyatları yükselten ardından da 'piyasada araç yok' algısı oluşturan fırsatçı bayiler, bütün yaptırımlara karşın arkadan dolaşmanın yolunu buluyor.

Aracın liste fiyatının üzerine piyasada 20-30 bin TL olan aksesuvarları 200 bin lira olarak ekleyen bayilerin son oyunu ise araç sırası oldu.

MODELE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR
Bayiye sıfır araç almak için giden müşterilerine kendilerinin oluşturduğu sırada bekleyenler listesini gösteriyorlar. Fırsatçılar, sıraya girip listeye adını yazdırmak isteyen alıcılardan da 50 bin ila 200 bin TL arasında 'sıra parası' istiyor.

Üstelik, bu ücret otomobil fiyatına dahil değil! Sistem şöyle işliyor: Bir müşteri araç almak için bayiye gittiğinde bayi bir liste gösteriyor. "Bu listeye artık yeni müşteri yazamıyoruz. Bir sonraki listemiz de dolmak üzere.

Eğer listeye adınızı yazdırmak istiyorsanız 50 bin TL alıyoruz. Sırada 50 kişi var. Ancak 10 araç gelirse listedeki ilk 10 kişiye vereceğiz. Sonra gelenleri de size vereceğiz. Eğer listede öne çıkmak istiyorsanız 100 bin TL ödeyin sizi listede öne çekelim" diyorlar.

Bayinin listeye almak için müşterilerinden talep ettiği ücret aracın modeline göre değişiklik gösteriyor. Listeye girebilmek için para vermeyi kabul eden alıcıdan 50 ila 100 bin TL arasında para alan bayi, alıcıyı en az bir ay bekletiyor. Bu süre zarfında peşin aldığı parayı ise dolar ya da altına yatırarak kazanıyor.
 

Bakmadan Geçme