Asker kaçaklarına çürük raporu satıldı! 11 gözaltı

İstanbul'da asker kaçaklarına sahte çürük raporu veren 2 özel hastaneye operasyon düzenlendi. İçlerinde hastane yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. 

Asker kaçaklarına çürük raporu satıldı! 11 gözaltı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu ile birlikte ‘örgütlü nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmî belgede sahtecilik’ ve ‘askerlikten kurtulmak için hile yapmak’ suçlarına yönelik çalışma başlattı. 

Ekipler, çalışma sonucunda 2 ayrı özel hastanede yoğun bakım sorumlusu olarak çalışan bir şüphelinin, hemşire ve hastane yöneticileri ile birlikte bir suç örgütü kurduğunu öğrendi. Örgütün askerlik yapmak istemeyen kişilere 45 bin liraya usulsüz çürük raporu verdiği belirlendi. Örgütün askere gitmek istemeyen kişilerin çürük olarak değerlendirilmesi için, sağlık kuruluşunda ön muayene belgeleri alması için bazı sağlık ocakları ile anlaşmalı olduğu ortaya çıktı. Örgütün asker kaçaklarına anlaşmalı oldukları sağlık ocaklarından randevu alabilmeleri için adres değişikliği yaptığı belirlendi.  

Örgütün bu yöntem ile toplamda 7 asker kaçağına sahte çürük raporu verdiği, 2 kişiye ise sahte engelli sağlık kurulu raporu sağladıkları öğrenildi. 

Bu çalışmaların ardından örgüt üyelerine ve çok sayıda suç kaydı olan asker kaçaklarına operasyon düzenlendi.  

Dün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 14 şüpheliden 11’i gözaltına alındı. 

Diğer üç kişiden 1’inin yurtdışında olduğu saptanırken, diğer 2 kaçağın yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor. Diğer yandan şüphelilerin evinde yapılan aramada çok sayıda hastane evrakı ile askerlik şubelerinden alınan belgeler bulundu. 

Bakmadan Geçme