ASPİLSAN Enerji, Türk Silahlı Kuvvetlerinin enerji ihtiyacını karşılıyor

Türkiye'nin enerjisine güç katan ASPİLSAN Enerji, 43. yılını kutluyor.

Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların destekleriyle kurulan ASPİLSAN Enerji, Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir rol üstleniyor.

43 yıldır ülkenin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan ASPİLSAN Enerji, Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinde yerli üretim pillerle savunma sanayi ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji, Türkiye'nin milli savunma projelerine destek sağlamak amacıyla yüksek teknolojiye sahip batarya tasarım projeleri gerçekleştiriyor.

Kayseri, Ankara ve İstanbul'daki AR-GE merkezlerinde ASELSAN, TUSAŞ ve ROKETSAN gibi savunma sanayi şirketlerinin ürünlerine yönelik kritik savunma sistemlerini üretiyor.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye'nin enerji depolama alanındaki dışa bağımlılığını azaltacak çözümler üretmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin milli savunma projeleri arasında yer alan 5'inci nesil çok rollü savaş uçağı KAAN'ın bataryalarını da tasarlayıp ürettiklerini vurguladı. Ayrıca, şirketin hava ve uzay platformlarından deniz platformlarına kadar pek çok farklı sektör için batarya üretiminde geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu kaydetti.

ASPİLSAN Enerji, ülkenin savunma sanayi alanındaki kritik projelerinin batarya ve pil gereksinimlerini yerli ve milli olarak karşılama kabiliyetine sahip bir konumda bulunuyor.

AA

Bakmadan Geçme