Konya'da korkutan göçük: Doğalgaz ve su borusu patladı!
Konya'nın Meram ilçesinde devam eden bir inşaatın yanında meydana gelen toprak kayması sonucu doğalgaz ve su boruları patladı. Olay yerine sevk edilen ekipler gaz ve su akışını keserken, sokak tedbir amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı.
Olay, saat 14.00 sıralarında Çaybaşı Mahallesi Asbaşkan Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokak üzerinde yapımı süren inşaatın bitişiğindeki toprak kütlesi kayarak zeminin çökmesine yol açtı. Çökme nedeniyle bölgeden geçen doğalgaz ve su hattı boruları zarar görerek patladı.
EKİPLER HIZLA SEVK EDİLDİ, GAZ VE SU KESİLDİ
Yoğun gaz kokusu ve su sızıntısı üzerine çevredeki vatandaşların ihbarıyla adrese polis, doğalgaz dağıtım ve KOSKİ su arıza ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, doğalgaz ve su ekipleri de olası bir patlama veya olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla hatlardaki akışı hızla kesti.
SOKAK KONTROLLÜ OLARAK YENİDEN AÇILDI
Çalışmalar esnasında güvenlik gerekçesiyle yaya ve araç trafiğine kapatılan Asbaşkan Sokak, ekiplerin vanaları kapatması ve sahada gerekli emniyet tedbirlerini almasının ardından kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.
Ekiplerin hasar gören boru hatlarındaki onarım ve altyapı yenileme çalışmaları sürüyor.

