Atabey: Atatürk'ü seven ve saygı duyan herkese kapımız açık

Atatürkçü Düşünce Derneği Konya İl Başkanı Süleyman Şefik Atabey, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Atatürk devrimlerini ve düşüncelerini yaşatmak ve vatandaşlara daha iyi anlatmak için çalıştıklarını söyleyen Atabey, 'Atatürk'ü seven ve saygı duyan herkese kapımız açık' dedi.

Atabey: Atatürk'ü seven ve saygı duyan herkese kapımız açık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ADD olarak Konya’da yaptıkları etkinlikleri anlatan Atabey, “Seçim döneminde herhangi bir aktivite yapamadık, Eylül ayında başlayacağız. Öğrenci bursları, paneller, toplantılar yapacağız ve tarihi bölgelere geziler düzenleyeceğiz.” dedi.


Pandemi sürecinde üye sayılarının azaldığını belirten ADD Başkanı, Konya merkezde 250 kişinin derneklerine üye olduğunu aktardı.


Toplumda Atatürkçü düşüncenin arttığının altını çizen Atabey, “Konya’da da aynı şekilde arttığını görüyoruz. Örneğin, şehrimizde arkasında Atatürk imzalı araçların oldukça arttığını görüyoruz. Atatürkçü düşünce yok sayıldıkça daha çok artıyor.” şeklinde konuştu.


Seçimlerle ilgili de konuşan ADD Konya İl başkanı Atabey, vatandaşların oy kullanmada yüksek katılımının olmasının, demokrasiye sahip çıkıldığını gösterdiğini söyledi.


Ülke sorunlarına da değinen Atabey, Atatürk’ün “Ulusal egemenlik, ekonomik egemenlikle sağlanır” sözünü söyleyerek ekonominin daha iyi olması için hükümetin gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi.


Süleyman Şefik Atabey “Gelir adaletsizliğinin artmasının ve sığınmacıların ülke için ileride bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyorum. Kadın hakları, liyakat sorunları, eğitimde fırsat eşitliğinin bozulması ve laikliğin erezyona uğraması devletimiz için zarar verecek şeylerdir” dedi.


Bir ay önce göreve başladığını ve Eylül ayında daha aktif bir ADD olacaklarını belirten  Süleyman Şefik Atabey “Atatürk’ü seven ve saygı duyan herkese kapımız açık. Atatürkçüleri bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme