Atanamayan öğretmenlerin umudu: Özel öğretim kursları

Özel öğretim kursları, eğitimde önemli rol almaya devam ediyor. Rasyonel Özel Öğretim Kursu Müdürü Aydın Tunç, sektöre yönelik çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Atanamayan öğretmenlerin umudu: Özel öğretim kursları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel öğretim kurslarının öğrencileri gerçekten sınava hazırlayan kurumlar olduğunu söyleyen Tunç, “Okul yeterli olmuyor o yüzden bu formatı özel öğretim kursları sağlıyor” dedi.

"ÖĞRENCİLERİN MOTİVE OLMASINA YARDIMCI OLUYOR"

Aydın Tunç, özel eğitim kurslarının, öğrencilerin eksik konularında ve nasıl ders çalışılacağı noktasında yardımcı olan kurumlar olduğunu belirterek, çocuğun motive olması konusunda, rehberlik hizmetinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

"MEB'İN VERDİĞİ LİSTELER DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ"

Özel öğretim kurslarının fiyatları konusunda da bazı bilgiler veren Aydın Tunç, “MEB’in verdiği listeler doğrultusunda fiyatlar belirleniyor ama fiyatlardan önce çocuğun verim alması önemli” açıklamasını yaptı.

"KURUMLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR"

Özel öğretim kurslarının sorunlarını da dile getiren Tunç, ekonomik kriz ve enflasyondan dolayı bu kurumların olumsuz etkilendiğini, bundan dolayı da ailelerin çocuklarını özel eğitim kurslarına gönderemediklerini vurguladı. Binlerce atanamayan öğretmene iş imkânı sunan bu kursların, ülke ekonomisine katkısının olduğunu ifade eden Aydın Tunç “Öğretmenleri sıfırdan yetiştirip belli bir seviyeye getiriyor. Bu da çok güzel bir şey” dedi.

"BU KURUMLAR DÜZENLİ OLARAK DEVLET TARAFINDAN DENETLENİYOR"

Son olarak ise Müdür Tunç “Rasyonel, matematik ağırlıklı bir kurum. Özel öğretim kursları sınav formatında gidiyor ve düzenli olarak devlet tarafından denetleniyor” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: AHMET ÖZER – ABDULLAH GÜLDAĞI
 

Bakmadan Geçme