Avrupa Birliği, Meta'dan Çocukların Korunması İçin Önlemler Talep Ediyor

Avrupa Birliği Komisyonu, Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'ya, çocukların cinsel istismarını da içeren küçüklerin korunmasına yönelik önlemler ve risk değerlendirmeleri hakkında bilgi talep etti.

Avrupa Birliği, Meta'dan Çocukların Korunması İçin Önlemler Talep Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Birliği Komisyonu, sosyal medya devi Meta'dan, çocukların cinsel istismarı dahil olmak üzere küçüklerin korunmasına yönelik alınan önlemler ve yapılan risk değerlendirmeleri hakkında detaylı bilgi talebinde bulundu. Bu talep, AB'nin ağustos ayında yürürlüğe giren ve büyük dijital platformlara katı kurallar getiren yeni Dijital Hizmetler Yasası kapsamında yapıldı.

Komisyon, Facebook ve Instagram gibi popüler platformların sahibi olan Meta'yı "çok büyük çevrim içi platform" olarak tanımlayarak, şirketin yasa dışı ve zararlı içerikle mücadelede, özellikle çocuk hakları ve küçüklerin korunması konusunda katı standartlara uymasını bekliyor. 

Meta'nın 22 Aralık'a kadar Komisyona gerekli bilgileri sunması gerekiyor. Açıklamada, şirketten alınacak yanıta göre bir sonraki adımların belirleneceği ifade edildi. Ayrıca, Komisyon resmi bilgi talebine yanlış, eksik veya yanıltıcı cevap verilmesi halinde para cezası uygulama hakkını saklı tutuyor.

AB, kural ihlali yapan dijital platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına kadar para cezası uygulayabiliyor. Bu durum, büyük teknoloji şirketlerinin AB düzenlemelerine uyum sağlamalarının önemini artırıyor.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme