Avrupa Süper Ligi'nden ŞOK Ceza: Hakeme Irkçı Söylem Affedilmedi! Ömür Boyu Men Edildi!

THY Avrupa Lig maçında tüm spor camiasını ilgilendiren emsal bir karar alındı. Hakeme yönelik yapılan ırkçı söylem affedilmedi. O taraftar ömür boyu maçlardan men edildi.

THY Euroleague basket maçı karşılaşması sırasında taraftarlardan biri ağza alınmayacak bir ifadede bulundu. Taraftarın organizasyon sırasında sarf ettiği bu sözler kurul tarafından affedilmedi.

Hakeme yönelik sarf edilen ırkçı söylemler cezasız kalmadı. 15 Aralık tarihinde yaşanan Olympiakos ve Valencia basketbol maçı sırasında en önden bilet alan ardından hakeme ırkçı ifadelerde bulunan bir taraftar radara takıldı.

Kombine Bileti İptal Edildi!

Maç tamamlandıktan sonra taraftarın kim olduğu tespit edilerek ömür boyunca maçlara katılmama cezası verildi. Tüm spor müsabakalarına emsal teşkil eden bu karar neticesinde Olympiakos Kulübü taraftarın satın almış olduğu kombine biletini iptal edilmesine karar verdi.

Kulüp Saygısızlığı Affetmedi! “Ömür Boyu Men”

Ardından kamuoyuna açık duyuruda bulunuldu. Oturduğu taraftar koltuğundan hakeme yönelik ırkçı söylemlerde bulunan o kişinin ömür boyunca maçlara bir daha alınmamasına hükmedildi.

 

Bakmadan Geçme