Bakan duyurdu: Kamuya 30 bin TOGG alınacak

Yollarda göreceğimiz yerli otomobil TOGG için geri sayım başladı. 2023 yılı Nisan ayında trafiğe çıkması beklenen TOGG'un kullanım alanlarının genişletilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Bakan duyurdu: Kamuya 30 bin TOGG alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2035 yılına kadar TOGG tarafından üretimi yapılacak 30 bin otomobilin devlet kurumlarında kullanılması hedefleniyor. İlk alımı bu yıl gerçekleştirilecek olan TOGG’un devlet kurumlarına alım sürecini ise Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üstlenecek.

BU YIL HEDEF 500 TOGG 

Kamu alım garantisinde takvim netleşince yerli otomobil TOGG içinde yol haritası belli oldu. Devlet kurumlarında ilk olarak TOGG’un C segment SUV modeli, yerini alacak. 
TOGG devlet kurumlarına 2023 yılı içinde 500 otomobil satışı gerçekleştirecek. TOGG ailesinin ikinci modeli sedan otomobilden 4 bin 750 adet alınacak. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak.

"KAMU ALIM GARANTİSİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

TRT Haber'de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin, "Ülkemizin vizyon projesi TOGG'a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçiriyoruz. Kamuda bu araçların kullanımı ile DMO ile burayı ilişkilendirdik ve bir alım garantisi yaptık. TOGG'u valilere kadar yollayarak Türkiye sathında görünmesini sağlamış olacağız." dedi.

Bakmadan Geçme