• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Işıkhan Asgari ücret için o tarihi işaret etti: Peki emekli ikramiyesi ne durumda?

Bakan Işıkhan Asgari ücret için o tarihi işaret etti: Peki emekli ikramiyesi ne durumda?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Viyetnam Heyeti ile yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıl başında düzenlenecek olan asgari ücrete değinen Işıkhan, aralık ayında temasların yapılacağını aktardı. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Vietnam heyeti ile yapılan görüşmeye katıldı. Görüşmenin ardında kameraların karşısına geçen Bakan Işıkhan, asgari ücret, emekli ikramiyesi ve ev kadınlarının emeklilik hakkına yönelik açıklamalarda bulundu. Asgari ücret için Aralık ayında görüşmelerin yapılacağına değinen Işıkhan, çalışan emeklilere de mecliste kabul edilmesi halinde 5 bin TL ikramiye verileceğini ifade etti. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VE ÇALIŞAN EMEKLİLERİN DURUMU NE OLACAK? 

Asgari ücret için aralık ayını işaret eden bakan Vedat Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmeleri aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
 Çalışan emekliler ve ev kadınlarının emekli olası durumuna değinen Bakan Vedat Işıkhan, şunları aktardı: “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak.
Çalışmayan kadınlara yönelik bir çalışma, Orta Vadeli Planda ele alacağımız konular arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz. “

Bakmadan Geçme