Bakanlıktan Fenomenlere Gizli Soruşturma: Hepsi Mercek Altına Alındı!

Bakanlık elini taşın altına koydu. Onlarca fenomeni yakın takibe aldı.

Bakanlıktan Fenomenlere Gizli Soruşturma: Hepsi Mercek Altına Alındı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fenomenlerin bankada bulunan hesaplarının ve kredi kartlarının yakın takibe alınması emrini veren Bakan Şimşek vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek için böyle bir uygulamaya başvurduğunu paylaştı.

Elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmalar üzerine yapılan çalışmalar fenomenlere sıçradı. 250 bini aşkın mükellefin hesabının riskli olduğu anlaşıldı.

Bakan Şimşek Bu Kez Kararlı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu kez kartları açık oynadı. Başta fenomenlerin hesapları olmak üzere onlarca kişinin sosyal medyadan elde ettikleri gelir takibe takıldı.

Vergi kayıp ve kaçağının önlenebilmesi amacıyla başlatılan bu uygulama kapsamlı analizler neticesinde kredi kartı, banka kartı ve sanal kart üzerinden yapılan tüm elektronik harcamaların didik didik incelenmesi ile tamamlandı.

Tüm Fenomenler Mercek Altına Alındı!

Sosyal medyadan kazandıkları gelirleri beyan etmeyenler tek tek tespit edilerek haklarında uygulanması gereken gerekli işlemler başlatıldı. Konuyla ilgili ilk açıklama Şimşek'ten geldi.

Bakan Mehmet Şimşek İnstagram, Facebook, Twitch ve TikTok gibi sosyal medya uygulamalarından elde edilen geliri bulunanlar için bu düzenlemenin yapıldığını söyleyerek 6.200 mükellefin incelendiğini detaylara ekledi.

 

Bakmadan Geçme