Bakü'de Gezilecek Yerler

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, yılın her döneminde yoğun ilgi gören ve turist ağırlayan bir şehirdir. Zengin kültürel mirasa, göz alıcı mimariye sahip olan Bakü'de birbirinden güzel gezilecek yerler var. İşte bir gün Bakü'ye gidecek olursanız mutlaka uğramanız gereken yerler..

Bakü şehri tarihi hazineleriyle birlikte son yıllarda inşa edilen dünyaca ünlü gökdelenleriyle yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bir gün Bakü'ye gidecek olursanız mutlaka uğramanız gereken yerler var. İşte o liste...

Şirvan Şahlar Sarayı

Şirvan Şahlar Sarayı, Bakü’nün kalbinde yer alan İçeri Şehir'de 15. Yüzyılda Şirvanşahlar Hanedanı  İbrahim Halilullah tarafından inşa edilmiştir. Saray, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilerek koruma altına alınmış durumda. Günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Burada şahlara ait özel eşyalar, vitray, halı gibi el yapımı eserler ziyaretçilere sergileniyor.

Kız Kulesi

1000 yıllık tarihe sahip olan Kız Kulesi 8 kattan oluşan bir mimari yapıdır. Kız Kulesi'nde etkileyici taş oymalarla süslü iç odalar bulunmaktadır. Kale çevresinde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen eserleri de mimari yapıda görme şansınız var. 

Ateşgâh

Dünyada bulunan 3 Mecusi tapınağından biridir. Mabedin ortasında devamlı yanan bir ateş bulunmaktadır. Söylentiye göre bu ateş eskiden doğal bir ateş olsa da, şimdi doğal gaz verilerek yakılmaktadır. 

Alev Kuleleri

Üç kuleden oluşan Aleş Kuleleri'nin en uzun olanı 181m’dir. Ondan biraz daha kısa olan 162m ve 150m, sırasıyla 38, 37 ve 34 katlı. Kıvrımlı cephelere ve eğimli tepelere sahip olan Alev Kuleleri'nde yer alan ampuller renk değiştirecek şekilde programlanabilen ve titreşiyormuş gibi bir illüzyon veren 10.000’den fazla LED armatürden oluşuyor.

Bakü Bulvarı

Hazar Denizi kıyısı boyunca uzanan Bakü Bulvarı, eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Bulvarda eğlence aktiviteleri için atlıkarınca, dönme dolap, 7D sinema, yaz sineması, kafeler ve çocuk tiyatrosu gibi pek çok mekan bulunuyor.

Haydar Aliyev Merkezi

Fütüristtik tarzıyla dikkat çeken merkez, ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanarak inşa edilmiştir. Haydar Aliyev Merkezi ulusal ve uluslararası alanlar olmakla pek çok organizasyon, toplantı ve sergiye ev sahipliği ediyor.

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme