Bankalar emeklileri çekmek için rekabet ediyor: Bundan emekli faydalanacak!

Emeklinin heyecanla beklediği banka promosyonları, bankalar tarafından kamuoyuna açıklanmaya başladı. Emeklilerin bunları çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Bankalar emeklileri çekmek için rekabet ediyor: Bundan emekli faydalanacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda en düşük memur maaşlarının 22.500 TL düzeyine çıkmasının yanı sıra asgari ücret artışları, bankalar arasındaki promosyon rekabetini hareketlendirdi. Özellikle etkili pazarlık yeteneğine sahip kurumlar, bankalarla yapılan anlaşma sürelerini altı aya indirme taktiği benimsiyor. Akşam gazetesinin haberine göre, bazı kurumlar normalde üç yıl süren promosyon anlaşmalarını sonlandırarak, cayma ücreti ödemeyi göze alarak farklı bankalarla üç katına varan anlaşmalar gerçekleştiriyorlar. Peki, emeklilerin promosyon durumu nasıl?

Bankalar emeklileri çekmek için rekabet ediyor: Bundan emekli faydalanacak!

Tüketici Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, son maaş artışlarının ardından bankalar arasındaki promosyon rekabetinin daha da şiddetlendiğini vurguluyor. Şahin, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışların ardından bu yıl benzer bir eğilimin gözlendiğini belirtiyor ve "Artık yıllık süreler yerine altı aylık promosyon anlaşmaları yapılıyor; hatta banka değiştirerek üç kat daha fazla promosyon alanlar bile bulunuyor" şeklinde açıklama yapıyor. Ancak bu durum emekli kesimi için biraz farklı bir seyir izliyor. Emekli maaşları hala çoğunlukla 7.500 TL sınırlarında seyrediyor.

Bankalar emeklileri çekmek için rekabet ediyor: Bundan emekli faydalanacak!

GÜNCEL PROMOSYON TEKLİFLERİ
ING: Promosyon, emekli maaşı tutarına bağlı olarak 5.100 TL'den başlamaktadır. Aylık geliri 10.000 TL ve üzeri olan bireyler 8.500 TL nakit promosyona hak kazanıyor.

YAPI KREDİ: Banka tarafından 9.000 TL'ye varan nakit promosyonu sunuluyor.

İŞ BANKASI: Emekli maaş ödemeniz için İş Bankası'nı seçerek ya da mevcut emekli maaşınızı İş Bankası'na taşıyarak 7.500 TL'ye varan nakit ödeme alabilirsiniz.

AKBANK: 3.000 TL chip-para ödülü ve toplamda 10.000 TL'ye varan promosyondan yararlanabilirsiniz.

VAKIFBANK, ZİRAAT, HALKBANK: Promosyon tutarı 3.000 TL'den başlıyor, aylık 10.000 TL ve üzeri gelir elde edenler 5.000 TL promosyona hak kazanıyor.

DENİZBANK: Maaşın durumuna göre 3.000 ile 5.000 TL arasında değişen promosyon veriyor.

GARANTİ BBVA: Emekli maaş tutarınız 10.000 TL ise 6.750 TL'lik bir promosyon fırsatı sunuyor.

QNB: 8.000 TL'ye varan nakit promosyon veriyor. Ayrıca CardFinans kredi kartında yıllık 1.200 TL indirim fırsatı sunuyor.

Bakmadan Geçme