Başkan Altay 5 Yıllık Değerlendirme Yaptı, Vaatlerini Anlattı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha' programında, son 5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Altay, şehrin dört bir yanında yapılan çalışmalar sayesinde Konya'nın ilerlediğini belirterek, 5 yılda toplamda 52 milyar 842 milyon liralık yatırımı şehre kazandırdıklarını ifade etti.

Başkan Altay 5 Yıllık Değerlendirme Yaptı, Vaatlerini Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha" programında, son 5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Altay, şehrin dört bir yanında yapılan çalışmalar sayesinde Konya'nın ilerlediğini belirterek, 5 yılda toplamda 52 milyar 842 milyon liralık yatırımı şehre kazandırdıklarını ifade etti.
Başkan Altay, göreve geldikleri günden itibaren gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek, kamulaştırma, imar, yapı, kentsel dönüşüm, yeni caddeler, mahalle yolları, su ve kanalizasyon, spor ve eğitim, toplu ulaşım, sosyal destekler, tarımsal destekler gibi birçok alanda güncel bedelle toplam 52 milyar 842 milyon liralık yatırımı Konya'ya kazandırdıklarını açıkladı. Ayrıca, 5 yıl önce söz verdikleri 170 projenin üzerine çıkarak tam 348 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Başkan Altay, Konya'nın dünya genelinde yıldızı parlayan bir şehir haline geldiğini ifade ederek, "Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu" dedi.
Programda, Konya'nın toplu ulaşımına yönelik olarak 1 Mart'tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında yüzde 50 indirim uygulanacağı müjdesini veren Başkan Altay, ayrıca Konya'daki raylı sistem hatlarını 105.7 kilometre daha artıracaklarını açıkladı. Yapımı devam eden KONYARAY Banliyö Hattı ve Barış Caddesi Tramvay Hattı'nın da önemine vurgu yaptı.
Başkan Altay, ayrıca tarımda yeni bir döneme geçtiklerini ve Karatay Belediyesi ile birlikte Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve AR-GE Kampüsü'nü hayata geçireceklerini duyurdu.
Programın sonunda, Başkan Altay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, görevi süresince kendisine destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarını sundu. 
 

Bakmadan Geçme