Başkan Altay'ın Liderliğinde Konya, Temizlik ve Planlı Düzeniyle Türkiye'nin Gıpta Ettiği Bir Mükemmelliğe Ulaşıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Turkuvaz Medya'nın İstanbul'da düzenlenen 2. Yerel Yönetimler Zirvesi'nde 'Türkiye Yüzyılı'nda Yerel Yönetimler' konulu panelde konuştu. Başkan Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla Konya'ya özgün bir model ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, şehrin temizliği ve planlı düzeniyle öne çıktığını ifade etti. Başkan Altay, Konya'nın Türkiye'nin en büyük altıncı nüfuslu şehri haline geldiğini ve belediyecilik anlamında herkesin gıpta ettiği bir şehir haline dönüştüğünü vurguladı.

Başkan Altay'ın Liderliğinde Konya, Temizlik ve Planlı Düzeniyle Türkiye'nin Gıpta Ettiği Bir Mükemmelliğe Ulaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Turkuvaz Medya'nın İstanbul'da düzenlenen 2. Yerel Yönetimler Zirvesi'nde "Türkiye Yüzyılı'nda Yerel Yönetimler" konulu panelde konuştu.

Başkan Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla Konya'ya özgün bir model ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, şehrin temizliği ve planlı düzeniyle öne çıktığını ifade etti. Başkan Altay, Konya'nın Türkiye'nin en büyük altıncı nüfuslu şehri haline geldiğini ve belediyecilik anlamında herkesin gıpta ettiği bir şehir haline dönüştüğünü vurguladı.

Altay, yerel yönetimlerin küresel arenada önemli bir rol oynadığı bir dönemde, Türkiye'nin küresel aktörlük vizyonuna şehirler olarak katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Dünya Belediyeler Birliği'nin başkanlığını yaparak Türkiye'yi dünya genelinde yerel yönetimlerin resmi temsilcisi olarak temsil etmenin büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Başkan Altay, Konya'nın turizm potansiyelini artırmak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ve misafirlerin Konya belediyeciliğini görmesi ve kültürel mirası ziyaret etmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Ayrıca, Konya'da sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda şehirlerin dizayn edilmesi ve gelecek nesillere hazırlanması için yerel diplomasi çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altay, Konya'nın "Model Belediyecilik" anlayışıyla geçmişten gelen başarılı uygulamaları devam ettirerek şehri daha da güzelleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme