Başkan Altay ve Başkan Kavuş, Necmettin Erbakan Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram'ın ulaşım altyapısını güçlendirecek, şehir içi trafiği rahatlatacak ve kentsel dönüşüme olanak tanıyacak önemli bir adım olacak Necmettin Erbakan Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Meram Belediye Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Necmettin Erbakan Caddesi projesi'nin 2024 yılı ortalarına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Başkan Altay ve Başkan Kavuş, Necmettin Erbakan Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Fatih Caddesi'nden başlayarak Çeçenistan Caddesi ve Gazze Caddesi üzerinden Antalya Çevre Yolu'na bağlantı sağlayacak olan Necmettin Erbakan Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, Necmettin Erbakan Caddesi'nin Meram için son dönemde gerçekleştirilen en önemli projelerden biri olduğunu belirterek, "Meram'da kesintisiz bir ulaşım ve şehir içi trafiğin rahatlatılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Diğer taraftan da açılan caddelerin etrafında ciddi bir kentsel dönüşüm ve yapılaşma oluyor. Meram'ın çehresini değiştiriyoruz. Burada imar uygulamaları ve kamulaştırmayla ilgili saha işlemlerini Meram Belediyemiz yürütüyor. Mali kısmını Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor. Birlikte çalışma kültürünün en yüksek olduğu bu dönemde Meram'ımıza önemli bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

2024 YILI ORTALARINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Başkan Altay, Çeçenistan Caddesi ile Fatih Caddesi'ni birbirine bağlayacak olan 3,5 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Caddesi'nin çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade ederek, "Bugüne kadar sadece kamulaştırma için yaklaşık 400 milyon lira bedel ödedik. Şu anda üçüncü etapta bulunuyoruz. İnşallah 2024 yılının ortalarına doğru Necmettin Erbakan Caddesi tamamlanarak hizmete açılmış olacak" şeklinde konuştu.

3 ETAP HALİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da yaptığı açıklamada, belediye eliyle birçok yatırım yapıldığını ancak trafiği, ulaşımı ve dönüşümü rahatlatacak cadde yatırımlarının en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Kavuş, "Selçuklu ilçemizle Meram ilçemizi birbirine bağlayacak en önemli işlerden bir tanesi de rahmetli hocamızın adını verdiğimiz Necmettin Erbakan Caddesi'nin açılmasıydı. Ciddi bir mesafe alındı, 3 etap halinde çalışmalar devam ediyor. Hummalı bir çalışma var. Kamulaştırma için 400 milyon civarında bir bedelden bahsediyoruz. Bu bedeli Meram ilçemiz için harcayan, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Kavuş, Necmettin Erbakan Caddesi'nin sadece bir bölgeye yapılan yatırım olmadığını, aynı zamanda Selçuklu ilçesi ile Meram ilçesini birbirine bağlayarak diğer caddelerdeki yoğunluğu azaltacak bir hizmet olacağını belirtti.

Bakmadan Geçme