Başkan Tutal'dan öğrencilere anlamlı hediye

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü vesilesiyle Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, öğrencilere ve Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiirinin yer aldığı hediyeyi takdim etti.

Başkan Tutal'dan öğrencilere anlamlı hediye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıl dönümü dolayısıyla öğrencilerle bir araya gelen Başkan Tutal, Çanakkale zaferinin dünyada eşi ve benzerinin olmadığını belirterek öğrencilere ve esnaflara Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirinin yer aldığı hediye takdim etti. 

Bütün öğrencileri Çanakkale’de şehitlik mertebesine ulaşan Konya, Galatasaray ve İzmir Lisesinin 1915’te tek bir mezun bile veremediğinin altını çizen Başkan Tutal, “Çanakkale, nice kahramanlıklara ve fedakarlıklara şahit olduğumuz yerdir. Çanakkale Geçilmez diyerek düşmana aman vermeyen ecdadımızın bizlere miras bıraktığı destanımızdır. Nice kahramanların isimlerini ölümsüzleştirdiği yerdir Çanakkale. 

Bütün öğrencileri şehitlik mertebesine ulaşan Konya, Galatasaray ve İzmir liselerinin o yıl tek bir mezun veremediği yerdir Çanakkale. Bizler de bu destanı unutmamak adına ilçemizde eğitim veren tüm liselerimizde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı “Çanakkale Şehitlerine” isimli benzersiz şiirinin yer aldığı hediyeyi öğrencilerimize takdim ediyoruz. 

Tüm lise öğrencilerimizin, liselerin mezun bile veremediği böylesi bir destanı unutmaması ve her zaman hatırlamaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. Yıldönümünü kutluyor, başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme