• Haberler
  • Ekonomi
  • Benzin, motorin ve LPG'ye gece yarısı fiyat darbesi: İşte alanı şaşırtan yeni fiyatlar

Benzin, motorin ve LPG'ye gece yarısı fiyat darbesi: İşte alanı şaşırtan yeni fiyatlar

Hükümetin KDV ve diğer vergilere yaptığı zamların ardından akaryakıt fiyatları da yükseldi. İşte benzin, motorin ve LPG'ye gelen vergi zammının ardından oluşan güncel fiyatlar...

Benzin, motorin ve LPG'ye gece yarısı fiyat darbesi: İşte alanı şaşırtan yeni fiyatlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez politika faizini yükseltmesiyle fitili ateşlenen dolar kuru 26 TL seviyesini aştı. Dolar kurundaki rekor akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam furyası doların ardından KDV'de yapılan düzenlemeyle sürecek. Benzin, motorin ve LPG fiyatları gece yarısından itibaren KDV'nin yüzde 20'ye çıkarılması nedeniyle zamlanacak.

ÜST ÜSTE ZAM
Seçim öncesinde aşağı yönlü hareket eden akaryakıt fiyatları Haziran ayı boyunca peş peşe zamlandı. Benzin ve LPG'ye bir, motorine ise toplamda 3 kere zam yapıldı. Motorin toplamda 4,37 TL, benzin litre fiyatı ise 3,36 TL zamlanarak 24 TL seviyesine çıktı. 9 Haziran Cuma gününde 67 kuruş zamlanan LPG'ye (Otogaz) ise 66 kuruşluk bir zam daha geldi.

Akaryakıt fiyatlarında zam furyası Temmuz ayında da sürdü. Ayın ilk haftasında benzine 2.11, motorine 87 kuruş zam yapıldı. LPG'ye ise 65 kuruş indirim geldi.

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE KDV ETKİSİ
Zamların ardından benzin 26 TL'yi aşarken, motorin 25 TL'yi buldu. LPG ise 11 TL'nin altına indi. Dolar kurundaki artışla yaşanan fiyat değişimleri bu kez KDV nedeniyle olacak. KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasının ardından bu gece benzin, motorin de LPG'ye zam gelecek.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 40 kuruş, motorinde 38 kuruş, oto gazda (LPG) 15 kuruş zamlanacak.

Zammın ardından  benzinin litre fiyatı İstanbul'da 26,65 TL'ye; Ankara'da 27,13 TL'ye; İzmir'de 27,16 TL'yeyükselecek. Motorin ise İstanbul'da 25,20 TL'den; Ankara'da 25,67 TL'den; İzmir'de  ise 25,79 TL'den satılacak.

Bakmadan Geçme