Bera Holding'den Seminer

Bera Vakfı'nın katkıları ile gerçekleşen seminerde holdinge bağlı tüm iştirakler fiziken ve uzaktan erişim yöntemiyle tam katılım sağladılar. Bera Otel Konya'nın yenilen roof salonunda gerçekleşen seminere tüm şirketlerin mali işler yetkilileri ve enflasyon düzeltmesinde yer alacak uzmanlar iştirak ettiler.

Bera Holding'den Seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim semineri Yeminli Mali Müşavir Telat Seher’in açılış konuşması ile başladı. İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Doç. Dr. A. Engin Ergüden’in konuşmacı olarak katıldığı eğitim toplantısı katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

En son 2004 yılında uygulanan ve güncel tebliğ maddelerine göre 2023 sonu itibari ile uygulanacak olan enflasyon muhasebesi eğitimi soru cevap bölümü ile tamamlandı. Ülkemizdeki pek çok işletme ve firmayı ilgilendiren bu durum enflasyon düzeltmesi çerçevesinde var olan kuralları ve enflasyon muhasebesinin nasıl yapılması gerektiğinin bilinmesini de bir ihtiyaç haline getirmiştir. Paylarının tamamı borsada işlem gören holding ve grup şirketlerin Vergi Usul Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatına göre hazırlanacak finansal tabloları için uygulama detayları ve yorumları aktarıldı.

Yaklaşık 5 saat süren eğitim sonunda, holding merkez mali işler ve bilgi işlem departmanları tarafından hazırlanan, tüm grubun çalışmalarına yol gösterecek, uygulamada kullanılacak enflasyon muhasebesi taslak çalışma programı, grup mali işler çalışanlarına bu kapsamda tanıtıldı. 

Bakmadan Geçme