Beş Parasız Girdi Zengin Ayrıldı: Otelin O Hatası Pahalıya Mal Oldu!

Pişmiş tavuğun başına gelmeyecek bu ilginç olay zincir işletmesi bulunan bir otelin başına geldi.

Beş Parasız Girdi Zengin Ayrıldı: Otelin O Hatası Pahalıya Mal Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her otelin KVK kapsamında kişisel hayata gizleme sorumluluğu bulunuyor. Otele giriş yapan herhangi bir müşterinin lokasyon bilgisi, kimlik bilgisi veya konaklama süresine dair bilgi paylaşımı yapılamıyor.

3. şahıslarla paylaşılmaması gereken bilgileri paylaştığı için başı derde giren o otel normal bir konaklama amacıyla oteli ziyaret eden kişiye tam 500.000 TL ödemek zorunda bırakıldı.

Müşterinin İfşası Pahalıya Patladı!

Bu garip olay müşterinin konaklama bilgileri paylaşıldığı için gerçekleşti. Kurumun sorumluluğu dahilinde olan müşteri bilgileri sızdırıldı. Otel kendi sosyal medya hesabı üzerinden müşterinin kişisel bilgilerini içeren bir belge yayınladı. Daha sonra yapılan araştırmalarda otel çalışanları tarafından sızdırıldığı fark edilen bu bilgiler nedeniyle otele dava açıldı.

KVKK Oteli Affetmedi!

Mağdur kişi otelin yükümlülüğü altında olduğunu iddia ederek özel hayatın gizliliğini savundu. Ardından KVKK'ya şikayette bulundu. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında yapılan şikayet incelendi ve müşteri haklı bulundu. Otel 500 bin lira idari para cezasına çarptırıldı.

 

Bakmadan Geçme