Beyşehir Gölü'nde avcılık faaliyetleri denetleniyor!

Konya'nın Beyşehir Gölü'nde denetimler devam ediyor. Denetimler, su ürünü avcılığına yönelik faaliyetler kapsamında gerçekleştiriliyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Beyşehir Gölü’nde denetimler yapılıyor. 

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gerçekleştirilen denetimlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Beyşehir ilçesinde balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilir olması için sıkı bir şekilde takip ve kontrol altında bulundurulduğu söylendi. 

Öte yandan, ilgili su ürünleri kanunu çerçevesinde havadan dron ve karadan yapılan kontrollerle denetimlerin sürdüğüne dikkat çekilerek “Müdürlüğümüz su ürünleri kontrol ekiplerince gölde faaliyet gösteren balıkçı tekneleri ile balık alım kantarları denetlenmiştir. Denetimlerinde balık boy yasaklarına uyulup-uyulmadığı kontrol edilmiş, avcıların ruhsat ve belge kontrolleri yapılmıştır. İlgili kanun kapsamında balıkçılarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Sazan balığı için boy limitinin 40, sudak ve kadife sazanı için 26 ve tatlı su kefali için de 20 santim boy yasağı olduğu hatırlatmasında bulunulmuştur. Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesi ve göllerimizdeki balık popülasyonunun korunmasının tek yolu yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaşlarımızdan belirtilen büyüklüğün altında olan balıkları tüketmeme konusunda duyarlı olmalarını da rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme