Bill Gates'in yapay et deposu yandı

Echo24'ün haberine göre, Hollanda'nın Almelo kentindeki Piknik süpermarketi olan ekolojik ve sürdürülebilir şekilde yetiştirilen ve üretilen gıdaların dağıtım merkezinde büyük bir yangın çıktı.

Bill Gates'in yapay et  deposu yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Echo24’ün haberine göre, Hollanda’nın Almelo kentindeki Piknik süpermarketi olan ekolojik ve sürdürülebilir şekilde yetiştirilen ve üretilen gıdaların dağıtım merkezinde büyük bir yangın çıktı. Bill Gates ve eski eşi Melinda’nın kuruluşundan büyük meblağlarda finanse edilen Hollandalı Picnic şirketi, online satış konusunda uzmanlaşmış bir süpermarketler zincirine sahip. Medyadan alınan bilgilere göre Gates, bu şirketin genişlemesine baş döndürücü 600 milyon euro (neredeyse 1,5 milyar kron) yatırım yaptı.

Son haftalarda ülke, hükümetin tarımsal nitrojen ve amonyak emisyonlarını sınırlama ve ülke genelinde çeşitli süpermarketlere, mağazalara ve havaalanlarına erişim yollarını kapatmaya yönelik önerileri üzerine çiftçilerin protestolarıyla sarsıldı. Protestoların yangınla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Bu şirketin Almelo şehrinde yanan şubesinin bir videosu sosyal ağlarda yayınlandı. Yerel basına göre, itfaiyeciler tüm binanın tamamen alevler içinde kaldığını bildirdi. İtfaiye ekipleri daha sonra yangının çevredeki binalara sıçramasını engelledi.

Picnic, web sitesinde çevreyi son derece önemli gördüğünü yazıyor. “Bu yüzden yiyecekleri %100 elektrikli arabalarla teslim ediyoruz. Çevre dostudurlar ve gürültü yapmazlar. Hangisi güzel. Arabalarımız da normal arabalardan daha küçük, bu yüzden engel olmuyorlar” diyen şirket , organik ve sürdürülebilir gıda kullandığını ve asla “gerekenden fazlasını stoklamadığını” da yazıyor.

Eldeki bilgilere göre, yangının doğrudan son haftalarda Hollanda’da meydana gelen protestolarla doğrudan bağlantılı olup olmadığı henüz belli değil. Oradaki çiftçiler, hükümetin nitrojen oksit ve amonyak emisyonlarını azaltmaya yönelik tekliflerine şiddetle karşı çıkıyorlar ve bu tür hareketlerin yaşam biçimlerini tehdit edeceğinden ve onları çiftçilikten uzaklaştıracağından korkuyorlar. Devam eden protestoları burada bildirdik . Diğer şeylerin yanı sıra, çiftçiler bir protesto biçimi olarak diğer süpermarketlerin dağıtım merkezlerine erişimi engellemeyi kullanıyor.

Kaynak:DSKültürSanat

Bakmadan Geçme